Γιατί καθυστερούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών;

Γιατί καθυστερούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών;

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις καταστροφές, ακόμα περιμένουν την "άμεση καταβολή"

Ανήμερα του Αγίου Μηνά έγινε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τους πλημμυροπαθείς της Χερσονήσου, όπου ακούστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εξαγγελίες για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων: θυμίζουμε 600 ευρώ για τα νοικοκυριά και ως 6000 για οικοσκευή.

Τα συνεργεία συνεχίζουν την καταγραφή, ωστόσο από χρήματα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με αποτέλεσμα να συντελούνται δράματα!
Άνθρωποι που τα έχασαν όλα, οικογενειάρχες που δεν έχουν να αγοράσουν τα βασικά για να ξαναστήσουν το νοικοκυριό τους, διερωτώνται και μαζί μ’ αυτούς κι εμείς. 23 μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το « άμεση καταβολή» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση... πόσα μερόνυχτα χωράει; Τι είναι εκείνο που κολλάει τη διαδικασία;

Είναι κάτι που δεν κάνουν καλά οι τοπικές υπηρεσίες ( Δήμος, Περιφέρεια κλπ); Είναι η συνήθης γραφειοκρατία ή μήπως δεν συνετελέσθη η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που απαιτείται για να αρχίσουν να παίρνουν χρήματα οι πληγέντες; Και κοντολογίς αν δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτό για το οποίο δεσμεύονται, τι λόγο έχουν να εκτίθενται και να κοροϊδεύουν;

Μαθαίνω πως δόθηκε μια παράταση ως τις 7 Δεκεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων όσων έχουν πληγεί αλλά κι αυτό δεν δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση και τη βραδυπορία στην άμεση καταβολή !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ