Γιατί ο Δήμαρχος Χανίων διέγραψε την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ

Νωρίτερα ο Π. Σημανδηράκης είχε ζητήσει την παραίτησή της

Η διαγραφή από την δημοτική παράταξη «Για τα Χανιά» της Χρυσούλας Χατζηδάκης, ανακοινώθηκε την Τετάρτη μετά τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αναλάβει τα ηνία της ΔΕΥΑΧ,  καλώντας την νυν πρόεδρο κ.Χατζηδάκη να παραιτηθεί, επικαλούμενους πολιτικούς λόγους.

Στην απόφαση της διαγραφής αναφέρεται:

"Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ», συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε τα εξής:

Η δημοτική σύμβουλος Χρυσή Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, η οποία ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ», μετά την από 14η Ιανουαρίου 2022 σύμπραξη με την παράταξη «ΧΑΝΙΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», από σήμερα διαγράφεται από μέλος της παράταξης.

Οι λόγοι της διαγραφής της από τη δημοτική ομάδα, αφορούν: στην αντιδεοντολογική στάση της κ. Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαφοροποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης και την άρνησή της να υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Χανίων, όπως της ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, με γραπτή επιστολή του προς την ίδια".

Η κ. Χατζηδάκη από την πλευρά της έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος της.
Όπως τόνισε, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ “ήλθε ο δήμαρχος και εκτός διαδικασίας μού έφερε μια αίτηση παραίτησής μου. Ζήτησα να είναι τελείως αιτιολογημένη και αρνήθηκα να απαντήσω. Δεσμεύτηκα στους συναδέλφους και είπα ότι θα απαντήσω εγγράφως και αρμοδίως. Αμέσως μετά, μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν συντεταγμένα ή να παραιτηθούν ή να μην συμμετέχουν στα Δ.Σ. Ήταν ένα καλά επικοινωνικά σκηνοθετημένο σόου εκ μέρους του Δημάρχου Χανίων με σκοπό να βλάψει την πολιτική μου υπόληψη και πολιτική σταδιοδρομία. Χωρίς να τηρηθεί καμία εκ του νόμου διαδικασία”. Υπογράμμισε επίσης πως η κίνηση αυτή του δημάρχου έγινε “με απώτερο σκοπό τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες” και λόγω “της αδυναμίας να κάμψει την πάγια προσήλωσή μου στους νόμους και στους θεσμούς”.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ