Γιορτή... μέσα στην αρχαιότερη ελιά στο Ηράκλειο - Δείτε βίντεο

Η μικρή εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς

Άνω των 2.500 ετών είναι - σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών επιστημόνων- η ελιά της φωτογραφίας, ιδιοκτησίας του κ. Ζαχαρία Λεστάκη, που βρίσκεται στην περιοχή των Ασιτών και θεωρείται  το αρχαιότερο δέντρο του Δήμου Ηρακλείου

Σε αυτό το επιβλητικό δέντρο έγινε μια μικρή γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΕλιάςΕίναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο γλύπτης Μανόλης Χαρκούτσης σε σχετική ανάρτησή του: 

"Μια καλή παρέα αρκεί, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, στο αρχαίο ελαιόδεντρο των Ασιτών. Πάντα φιλόξενος ο ιδιοκτήτης του δέντρου Ζαχαρίας Λεστάκης.
Η έκπληξη ήταν τα παιδιά που ήρθαν στην ελιά και η βασική ερώτησή τους ήταν "γιατί αυτό το δέντρο, λέγεται δέντρο κληρονομιάς;"
Με τέτοιες ερωτήσεις είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος μας πάει μπροστά".

ελιά ασίτες

H 26η Νοεμβρίου γιορτάζεται από το 2019 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς (World Olive Tree Day) με πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ, με στόχο να ενθαρρύνει την προστασία της ελιάς και των αξιών που αυτή ενσωματώνει, προκειμένου η διεθνής κοινή γνώμη να εκτιμήσει τη σημαντική κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική της σημασία για την ανθρωπότητα. 
To ελαιόδεντρο, το ευλογημένο αυτό δέντρο, έχει τις ρίζες του στη Μεσόγειο και αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας. Στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς γιορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

ελιά ασίτες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ