Γρήγορα γρήγορα τα έστησαν... πιο γρήγορα τα γκρέμισαν!

Γρήγορα γρήγορα τα έστησαν... πιο γρήγορα τα γκρέμισαν!

Εδώ και μέρες, βλέπαμε στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από την πλατεία του παλιού ΝΤΟΡΕ, μπροστά από το οίκημα της πρώην Τράπεζας Κύπρου, να τοποθετείται μια ξύλινη πέργκολα και γενικώς να υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, καθώς ο χώρος αυτός ενοικιάστηκε από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Μέχρι εδώ όλα καλά θα μπορούσε να πει κανείς.

πέργκολα

Κι ενώ προχωρούσαν οι εργασίες, σήμερα το πρωί αντικρίσαμε την εικόνα που βλέπετε κι εσείς: οι ξύλινες κατασκευές ξηλώθηκαν κι όλα όσα είχαν τοποθετηθεί μαζεύτηκαν κακήν κακώς κι ο χώρος απελευθερώθηκε!

πέργκολα

Όπως μας είπαν από την Πολεοδομία Ηρακλείου ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να τα ξηλώσει καθώς δεν είχε την απαραίτητη αδειοδότηση που απαιτείται για την εγκατάσταση στεγάστρου και την κατάληψη δημοσίου χώρου!

Και το ερώτημα απλό όσο και αφελές: Στο Ηράκλειο δηλαδή στο πιο κεντρικό σημείο, μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του... καπνίσει; Μπορεί να στήσει μια κατασκευή παίρνοντας άδεια από τη «σημαία»;

Οι Αρχαιολογικές υπηρεσίες που, για ψύλλου πήδημα, κι όταν υπάρχει κάποιος απλός πολίτης που θα σηκώσει ένα κεραμίδι πάνω από τη στέγη του καιροφυλακτούν, πως αντέδρασαν, αν το έκαναν;

Και ο επιχειρηματίας, που μόνο άπειρο δεν τον χαρακτηρίζεις και ανίδεο για το πως μπορεί να δραστηριοποιείται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, δεν ήξερε κι έπραξε κατά βούληση; Οι δημοτικές υπηρεσίες εδώ και μέρες γιατί δεν αντέδρασαν; Με ενδιαφέρον περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης κι ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας πως στο Ηράκλειο της αυθαιρεσίας, μια πέργκολα πάνω, μια δημόσια κατάληψη παραπάνω, ε δεν τρέχει και τίποτα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ