Χ. Βαβουρανάκης: "Η εβδομάδα αυτή είναι η πιο δύσκολη για την Κρήτη"

Χ. Βαβουρανάκης: "Η εβδομάδα αυτή είναι η πιο δύσκολη για την Κρήτη"

"Καμπανάκι" χτυπά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην Κρήτη

"Καμπανάκι" για την Κρήτη και ειδικά για το Ηράκλειο όσο αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, χτυπά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης. Όπως τονίζει ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, της τελευταίας εβδομάδας στο Ηράκλειο είναι στο 33,14, ενώ δύο εβδομάδες πριν ήταν στο 17.00, το μισό δηλαδή, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη και ίσως θα είναι η πιο δύσκολη για το νησί και απευθύνει έκκληση προς όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, τονίζει χαρακτηριστικά: "Να μείνουμε σπίτι οικογενειακά χωρίς παρεϊστικα μεζεδάκια και σπιτικά παιδικά "ball de fan" κι ας έρχεται η Τσικνοπέμπτη".

Η ανάρτησή του: 

O μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, της τελευταίας εβδομάδας στο Ηράκλειο είναι στο 33,14(δύο εβδομάδες πριν ήταν στο 17.00, το μισό δηλαδή,-ΕΟΔΥ-). Το ιικό φορτίο στα λύματα είναι πολύ υψηλό. Οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα αυξάνονται τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά ιατρεία, η εποχή των ιώσεων είναι εδώ... Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη, ίσως η πιο δύσκολη στην covid εποχή για το νησί μας... Είναι η ώρα να δείξουμε χαρακτήρα... να κάνουμε την κόπωση ΔΥΝΑΜΗ... την απογοήτευση ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ... την δυσπιστία ΘΕΛΗΣΗ... να φοράμε διαρκώς την μάσκα -με την μύτη πάντα μέσα-. εκτός σπιτιού... Να μείνουμε σπίτι οικογενειακά χωρίς παρεϊστικα μεζεδάκια και σπιτικά παιδικά "ball de fan" κι ας έρχεται η Τσικνοπέμπτη... Στα ιατρεία πάμε μονο με ραντεβού... Στα νοσοκομεία αποφεύγουμε τις "κοινωνικού" τύπου επισκέψεις, μπορούμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας κι από μακριά... Και... καλούμε τον γιατρό μας σε κάθε ύποπτο σύμπτωμα... Παρακολουθείστε την ροή των εμβολιασμών, κλείστε το ραντεβού σας μόλις ανοίξει για σας το σύστημα, οι επιπλοκές του κορονοϊού είναι απρόβλεπτες και συχνά μη αναστρέψιμες... Μπορεί να νοσούν οι μικρότεροι, να νοσηλεύονται οι μεγαλύτεροι, ωστόσο οι επιπλοκές του covid είναι δραματικές και δεν κοιτούν ηλικίες... Είναι η ώρα της ευθύνης... Είναι η ώρα να δείξουμε τον καλό μας εαυτό...!

 

Δείτε επίσης:

Ν. Τζανάκης: Μπορεί να φτάσουμε τα 100 κρούσματα την ημέρα στην Κρήτη

Στα 46 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ