Χαλκιδική: Καλλιεργεί κολοκύθες γίγας!

Μία κολοκύθα-γίγας, που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, καλλιέργησε ο Στέλιος Τζιτζιρίκας, στον κήπο του, στην Αρναία Χαλκιδικής

Πρόσφατα ο ερασιτέχνης κηπουρός έκοψε από τον κήπο του μια κολοκύθα πάνω από 50 κιλά, την οποία όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, με δυσκολία καταφέρει να συγκρατήσει.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο κ. Τζιτζιρίκας «κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν οι κολοκύθες μας, σε παρόμοια μεγέθη. Αυτή που βγάλαμε τις προάλλες ξεπερνούσε τα 50 κιλά, ωστόσο έχουμε βγάλει και μεγαλύτερες. Πέρσι κόψαμε μία κολοκύθα πάνω από 60 κιλά. Έχουμε βγάλει κατά καιρούς κολοκύθες τις οποίες δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μυστικό συστατικό στην καλλιέργεια των κολοκυθών ο αστυνομικός στο επάγγελμα εκμυστηρεύεται ότι «πρόκειται για μια τοπική ποικιλία της ορεινής Χαλκιδικής. Φυτεύουμε παλιά σπόρια και τα καλλιεργούμε με φυτόχωμα. Ο σημαντικότερος παράγοντας πιστεύω ότι είναι όμως η κοπριά που έχουμε από τις κότες αλλά και η περιποίηση στο λαχανικό, καθώς χρειάζεται πολύ πότισμα η κολοκύθα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ