Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και της...Κωνσταντινούπολης!

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και της...Κωνσταντινούπολης!

Η αναφορά στο επίσημο αγγλικό κείμενο σε Κωνσταντινούπολη αντί για...Ινσταμπούλ εξοργίζει ακόμη περισσότερο την Τουρκία

«Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια θηριωδία" είπε στη δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και...εξόργισε την Τουρκία με την ξεκάθαρη αναφορά σε "γενοκτονία" που δεν αποδέχεται η Τουρκία. Και οι αντιδράσεις ήταν πλέον πολλές από την Άγκυρα. Μεταξύ άλλων κάλεσε και τον Αμερικάνο πρέσβη για εξηγήσεις.

Αλλά μία ακόμη αναφορά του Μπάιντεν στην συγκέντρωση στην...Κωνσταντινούπολη εξοργίζει ακόμη περισσότερο την Τουρκία που την αποκαλεί φυσικά Ινσταμπούλ! Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στον θάνατό τους σε μια εκστρατεία εξόντωσης."

Κι αν νομίζετε ότι το "Κωνσταντινούπολη" είναι στη μετάφραση δείτε και το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά- δεν θα τη βγάλουν καθαρή οι Τούρκοι και ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν.

μπαιντεν

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ