Η "άνωθεν εντολή" για την Ικαρία και η απάντηση της ΕΡΤ

Η "άνωθεν εντολή" για την Ικαρία και η απάντηση της ΕΡΤ

Η οδηγία της ΕΡΤ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία που έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις

Ο σάλος που προκάλεσε το video με το περιβόητο... γλέντι στην Ικαρία, για το οποίο έγινε viral η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά για την οδηγία της κρατικής τηλεόρασης προς τους δημοσιογράφους.

Το σχετικό χαρτί της οδηγίας (φωτό) τοιχοκολλήθηκε στα γραφεία της ΕΡΤ με την οδηγία να μη παίζει καμία φωτογραφία και κανένα βίντεο από το τραπέζι στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στα social media, o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ο οποίος έγραψε τα εξής: χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη. «Η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9», τόνισε μεταξύ άλλων, αλλά η ζημιά για την κρατική τηλεόραση έγινε ήδη. Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο των social media και αυτό από μόνο του φτάνει.

ΕΡΤ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ