Η βόλτα της Γιάννας, οι παιδικές μνήμες και η αδυναμία στις μπουγάτσες

Η βόλτα της Γιάννας, οι παιδικές μνήμες και η αδυναμία στις μπουγάτσες

Η “σιδηρά κυρία” του 2004 αλλά και του 2021 βρέθηκε στο Ηράκλειο

Τέτοια μεγαλεία είχε να τα ζήσει το Ηράκλειο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Εντάξει, και με τον Κάρολο και την Καμίλα συγκινηθήκαμε, αλλά με την Γιάννα η υπερηφάνεια ήταν πολλαπλάσια! Δικός μας άνθρωπος είναι!
 

1

Χάσαμε το μέτρημα με το πόσα αμάξια ακολουθούσαν την “σιδηρά κυρία” του 2004 και του 2021.

Καλά, ας βγάλουμε πρώτα το 2020 και έχει ο Θεός για το ‘21 – μην είναι νέα έξοδος του Μεσολογγίου. Ελεύθεροι – πολιορκημένοι αισθανόμαστε με τον κορωνοιό. Να σκάσει κι ο Ρετζέπ να μας χαλάσει τη γιορτή, να δέσει η – πασπαλισμένη με κώνειο – τούρτα γενεθλίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης!


Από την αρχή η δήλωση

Κατέβηκε η Γιάννα στην πόλη της και χάλασε ο καιρός. Κάτι ψιχάλες έριξε μέσα στην πόλη γιατί στην ενδοχώρα “άνοιξαν” οι ουρανοί!

Τη βόλτα της πάντως την έκανε και “ξύπνησαν” αναμνήσεις από το παρελθόν...

Επόμενη στάση μετά την Αρχιεπισκοπή, η Περιφέρεια Κρήτης: Αφού αντάλλαξε κομπλιμέντα με τον Σταύρο Αρναουτάκη, είχε έρθει η ώρα των δηλώσεων με φόντο τον υπέροχο πίνακα του με την αρπαγή της Ευρώπης, του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.

 

Μόλις ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε την τοποθέτησή του στους δημοσιογράφους... παρέλειψε το πατρικό επίθετο (Δασκαλάκη – την ανέφερε “Αγγελουπούλου” σκέτο) της προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Η ίδια τον διόρθωσε και η δήλωση πήγε από την αρχή! Αντιμετωπίστηκε με χιούμορ φυσικά η εκ παραδρομής παράλειψη του κ. Αρναουτάκη.


Το  σύνθημα και το... παραπάτημα
 

Σουρεάλ σκηνικό: Η Γιάννα να περπατά την ανακαινισμένη Δικαιοσύνης (η οποία της άρεσε πολύ!), με κάδρο το σύνθημα: “Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις”!

 

1


Και καθώς περπατούσε η Γιάννα, διασχίζοντας μαζί με τη συνοδεία της τα κεντρικά σημεία με κατεύθυνση τη Λότζια, με τους περαστικούς να κοιτούν απορημένοι και αλαφιασμένοι, κάποια στιγμή, εκεί πριν τα Λιοντάρια, κάτι πήγε... στραβά.  Να’ ταν το κακό το μάτι (όπως πάντα, ήταν ντυμένη στην τρίχα), να’ φταιγε η κατακόκκινη γόβα στιλέτο (όπως της Έλενας Ακρίτα στην ομώνυμη σειρά;) · να’ φταιγε το πλακόστρωτο; Η Γιάννα παραπάτησε. Κι ευτυχώς που ήταν δίπλα της η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, η οποία την είχε πάρει αγκαζέ!

Οι γόβες, οι μπουγάτσες και οι “αυτοκόλλητες”

Βλέποντας τις δύο γυναίκες να περπατούν έτσι, σου δινόταν η εντύπωση ότι πρόκειται για “αυτοκόλλητες”. Και μάθαμε ότι η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη είπε πολύ κολακευτικά λόγια στην κ. Καναβάκη: “Χαίρομαι που το Ηράκλειο έχει μια γοητευτική και δυναμική κυρία”.

Και πώς την... κατάλαβε η αντιδήμαρχος Οικονομικών. Περπατώντας εκεί προς τα Λιοντάρια, η Γιάννα έλεγε και ξαναέλεγε την αδυναμία που έχει στις μπουγάτσες. Ε, και η πρόταση δεν άργησε να έρθει. Στο μυαλό της ήταν.

Βέβαια, υπάρχει παρασκήνιο. Η γόβα, από το παραπάτημα... χρειάστηκε αλλαγή. Κι έτσι, με το που κάθισαν και παρήγγειλαν, και μέχρι να έρθει το έδεσμα, σε χρόνο ρεκόρ, οι άνθρωποι της κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σχημάτισαν ένα τείχος από σώματα. Και η αλλαγή στο υπόδημα έγινε σε χρόνο ρεκόρ! Ούτε σε... pit stop στη F1 τέτοια σβελτάδα και οργάνωση!

Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο, εάν άλλαξε η γόβα ή απλά το τακούνι... Οι απόψεις διίστανται.

 

1


Η παλιά συμμαθήτρια

Φίλες από τα παλιά (και συμμαθήτριες) είναι η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με την κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτική σύμβουλο της “Δύναμης Πολιτών”. Οι δυο τους συναντήθηκαν στη Λότζια. Είχαν πολλά να θυμηθούν...


Τους μπέρδεψε

Εξ όψεως δεν μοιάζουν, αλλά για κάποιο λόγο η Γιάννα μπέρδεψε τους κυρίους Σισαμάκη και Φασουλάκη. Τον δεύτερο, αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, τον αποκάλεσε Γιώργο, έχοντας την αίσθηση ότι μιλά με τον πρώτο. Τελικώς λύθηκε το “μυστήριο” και αμφότεροι ξανασυστήθηκαν στην ίδια.

Τα δέματα από την Κρήτη


Εκεί στη στάση για τη μπουγάτσα, μάθαμε ότι η Γιάννα προτιμά το τυρί στη γέμιση (με παραδοσιακή μυζήθρα). Και μάλιστα αποκάλυψε ότι η μητέρα της έστελνε συχνά “δέματα για όλους” στην Αθήνα, με το αγαπημένο και δημοφιλές έδεσμα.

Μαζί με τις μπουγάτσες ήρθαν και οι ρακές!


Μπορεί να έριξε ψιχάλες, αλλά η ζέστη ήταν αφόρητη. Έσταζε ο ιδρώτας. Και που να έπρεπε να ντυθείς και επίσημα για την περίσταση, με σακάκια κλπ. Αφόρητη η κατάσταση.

“Μιλάς Κρητικά;”

Φθάνοντας στο Πολιτιστικό, η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη – αφού κατέβηκε προσεκτικά τα σκαλιά – εισήλθε στο Πειραματικό Θέατρο, όπου έγινε η συνάντηση – συζήτηση με φορείς της πόλης. Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, κάποιους από τους παρευρισκόμενους τους γνώριζε, κάποιους άλλους όχι.

Εκείνον που θέλησε να “πειράξει” η Γιάννα ήταν τον Ρος Ντέιλι: “Μιλάς Κρητικά;” τον ρώτησε αστειευόμενη. Με το που πήρε τον λόγο ο ιρλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης, ήρθε και η απάντηση.

 

1


Η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη χαιρέτησε εγκαρδίως – έστω και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις – τον επιχειρηματία Γιάννη Λεμπιδάκη, ρωτώντας ιδιαιτέρως για τον γιο του, Μιχάλη, τον οποίο και αναζήτησε.

Η δυσοσμία


Σουρεάλ σκηνικό νο2: Μα καλά, τι σόι δυσοσμία ήταν αυτή που ανέβλυζε, στο χώρο του κυλικείου μπροστά από τις τουαλέτες, στου φουαγιέ του Πειραματικού Θεάτρου; Βρήκε την μέρα. Μιλάμε για ανυπόφορη μυρωδιά! Πού οφειλόταν; Να’ ταν η αποχέτευση; Να’ ταν κανείς που ξαλάφρωσε και ξέχασε να πατήσει το καζανάκι;

Πάλι καλά που οι πόρτες της αίθουσας ήταν κλειστές...

Η Γιάννα (θεωρητικά) μπορεί να μην “μυρίστηκε” το πρόβλημα, οι άνδρες της προσωπικής της ασφαλείας ζορίστηκαν άσχημα, ωστόσο.

“Είμαι πολύ περήφανη για το Ηράκλειο"

Γνωρίζαμε ότι η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη θαύμαζε το Πολιτιστικό, το διαπιστώσαμε κιόλας ιδίοις όμασι.

“Είμαι πολύ περήφανη για το Ηράκλειο" ήταν η πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή της βλέποντας την επιβλητική, μεγάλη αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού». Η ίδια δήλωσε παρούσα σε κάθε προσπάθεια της πόλης. "Ο,τι εκδήλωση θέλετε είμαι μαζί σας" - είπε χαρακτηριστικά. Κατά την ξενάγηση η κ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη φάνηκε εντυπωσιασμένη από τη νέα αυτή υποδομή της πόλης και σχολίασε πως "άλλο να στο λένε κι άλλο να το βλέπεις. Είναι μια εμβληματική δουλειά".
 

 

 

Γενικώς, έδειξε εντυπωσιασμένη από την πρόοδο της γενέθλιας πόλης της. “Σε αυτό ευθύνεται και η Ολυμπιάδα, το ότι ήμασταν Ολυμπιακή πόλη”, της υπενθύμισε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη. “Το ένα φέρνει το άλλο” αποκρίθηκε η “σιδηρά κυρία” του 2004, εννοώντας φυσικά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται εδώ και χρόνια, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το γλωσσάρι στις εγγονές

Ένα κρητικό γλωσσάρι ήταν το δώρο του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προς την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Το βιβλίο θα πάει “για τις εγγόνες μου” είπε η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, που έδειξε να ξέρει τους ιδιωματισμούς του τόπου της. Θα πιάσει τόπο τουλάχιστον.

Στην μητέρα, αντί για περίπατο με τον δήμαρχο

Ο κ. Λαμπρινός πρότεινε στην κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη να κάνουν τον “μεγάλο περίπατο” του Ηρακλείου, περπατώντας επάνω στα Τείχη, μέχρι την πύλη του Αγίου Ανδρέα.

Η Γιάννα έδειξε να το σκέφτεται. Αρχικά πέταξε το... μπαλάκι στους συνεργάτες της, διότι το χρονικό πρωτόκολλο ήταν πολύ αυστηρό. Και στη συνέχεια είπε: “Έχω να δω και την μητέρα μου”.

 

1


Η “σιδηρά κυρία” του 2004 (και του 2021) δεν ακολούθησε τον δήμαρχο ούτε στη βόλτα στον Λάκκο (όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί). Τζάμπα περίμενε ο κ. Λαμπρινός, που ήταν πανέτοιμος για περπάτημα στην ιστορική περιοχή του Ηρακλείου!

Έβγαλε μάλιστα το σακάκι και τη γραβάτα, για να αντέξει τη ζέστη.

Όπως μάθαμε, η Γιάννα θέλησε να ξεκουραστεί “κανένα μισάωρο” πριν τις τελευταίες στάσεις στο Ηράκλειο...

Να’ πήγε άραγε νωρίτερα στο πατρικό της, στη μητέρα της; Πολύ πιθανό. Δικαιολογείται κιόλας, διότι μάνα είναι μόνο μία! Και το αίμα νερό δεν γίνεται!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ