Η εκλογή στη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, η κοσμοσυρροή και τα πρόσωπα - εκπλήξεις!

Ήταν μια μάχη αρκετά δύσκολη με γραμμές, λίστες, εκπλήξεις και (μικρές) ανατροπές.

Είχαν προβλέψει πως ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ θα προσέρχονταν στις κάλπες αλλά η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία δημιουργώντας την αίσθηση παλιών ιστορικών προσελεύσεων για τη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ τότε που το κόμμα ήταν κυρίαρχο στην Κρήτη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν βάλει ως στόχο την προσέλευση 8000 φίλων και μελών του κόμματος στις προχθεσινές κάλπες. Όμως ο κόσμος τους διέψευσε και έφτασε το νούμερο σ’ αυτό το ασυνήθιστο για εσωκομματικές εκλογές αριθμό των 13.079 φίλων και μελών.

Για τη νέα νομαρχιακή επιτροπή το μέτρο αρχικά είχε υπολογιστεί πως θα ήταν οι 800 ψήφοι, χρειάστηκαν τελικά περίπου κοντά 1.100 για να εκλεγεί κάποιος. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι ήταν μια μάχη αρκετά δύσκολη με γραμμές, λίστες, εκπλήξεις και ( μικρές ) ανατροπές. Η επιτυχία του Μανώλη Καμπουράκη και η πρωτιά του, για κάποιους ήταν αναμενόμενη λόγω της δυναμικής που είχε και το ενδιαφέρον που έδειξαν αρκετοί( από εκείνους που μπορούσαν να κατεβάσουν κόσμο και να στηρίξουν ) για την εκλογή του. Βέβαια το γεγονός πως πήρε ψήφους από παντού, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αλλά έλκοντας ο ίδιος την καταγωγή του από τη Μεσαρά, στέλνει κι ένα μήνυμα για την απήχηση του ΠΑΣΟΚ σε μια γεωγραφική περιοχή που κάποτε ήταν προνομιακή αλλά χάθηκε στην πορεία. Ακόμα η πρωτιά του Καμπουράκη, ενός νέου ανθρώπου σηματοδοτεί την προσέλκυση νέων στελεχών στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, που δεν είχαν ασχοληθεί μέχρι σήμερα ενεργά με τα όργανα του κόμματος και που βρίσκουν πλέον πεδίο δόξης λαμπρό να προσφέρουν και να γίνουν συμμέτοχοι στη νέα προσπάθεια.

Επίσης στις εκπλήξεις της νέας νομαρχιακής η επιτυχία του Παύλου Σκουλά, που δίνει και το στίγμα πως η ιστορική οικογένεια έδωσε τη μάχη της, παραμένει πάντα παρούσα στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός πως υπήρξαν σειρήνες και από το ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμα πολύ ισχυρή παρουσία κι από ένα ακόμα πρόσωπο - έκπληξη την Άρια Βαμβουκάκη- Κορνηλάκη, από τον Κρουσώνα, με δραστηριότητα στον τουρισμό και πρώην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, όχι μόνο εκλέχτηκε θριαμβευτικά αλλά ήταν και η πρώτη γυναίκα σε ψήφους στο όργανο. Ακόμα έχει ενδιαφέρον και η επιτυχία της Θεοδώρας Γιαχνάκη που μπήκε την τελευταία στιγμή στη μάχη και όχι μόνον εκλέχθηκε αλλά δεν χρειάστηκε κάν την ποσόστωση για να μπει στη νέα νομαρχιακή!

Η αναμενόμενη εκλογή Αντωνόπουλου στη θέση του γραμματέα, ενός στελέχους που όλοι ομνύουν στη δυναμική και την εμπειρία του δείχνει πως όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουν τη μάχη για μια συγκροτημένη και μάχιμη οργάνωση. Κατά τ’ άλλα η νέα νομαρχιακή έχει νέους ανθρώπους, επιστήμονες, εργάτες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες μια διαστρωμάτωση δηλαδή που δείχνει πως εκπροσωπούνται οι πάντες και κυρίως απ’ ότι λένε έχουν όρεξη για δουλειά !

 

 

Δείτε επίσης:

Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 στη ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - Πόσους σταυρούς πήραν

Δυναμική εκπροσώπηση στις εκλογές για την ανάδειξη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- KINAΛ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ