Η Φώφη, ο πρωθυπουργός και το mansplaining

Η Φώφη, ο πρωθυπουργός και το mansplaining

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σεξιστική επίθεση

Για σεξιστική επίθεση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της στη Βουλή λέγοντας ότι κάνει «mansplaining».

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει, ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει».

Και συνέχισε προσθέτοντας πως «είναι προφανές, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη. Είναι προφανές ότι αυτό που ρώτησα για τα αεροπλάνα ήταν πόσα επιχειρούσαν, πόσα σε κάθε πυρκαγιά και ποιος έπαιρνε την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν. Και είναι προφανές ότι είναι δύσκολες οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειώνεται πως το mansplaining, είναι ένα συνδυασμός των λέξεων man(άνδρας) και explaining (εξήγηση) και ορίζεται ως «η πράξη του να εξηγείς κάτι σε κάποιον, συνήθως ένας άνδρας σε μία γυναίκα με τρόπο περιφρονητικό ή κηδεμονικό (πατροναριστικό)».
 

 

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα – Τσίπρας: Το επιτελικό κράτος απέτυχε

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ