Η γνωριμία, η θετική αύρα και το αίτημα Αρναουτάκη για τα Λινοπεράματα

Η γνωριμία, η θετική αύρα και το αίτημα Αρναουτάκη για τα Λινοπεράματα

Η επίσκεψη του υπουργού στην περιφέρεια

Όταν υπάρχει καλή σχέση και αυτές οι συναντήσεις γίνονται σε καλό κλίμα όπως φάνηκε στην  χθεσινή επίσκεψη του Γιάννη Πλακιωτάκη  στην Περιφέρεια Κρήτης . Όλοι γνωρίζονταν καλά μεταξύ τους. Ο μεν Υπουργός , θυμίζω, στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής Περιφερειακής παράταξης στο Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, η δε Γεν.Γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου υπήρξε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Όμως και οι δυο γνωρίζουν το πάγιο αίτημα Αρναουτάκη και όλων των αυτοδιοικητικών για εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων.

Πάντως ο Αρναουτάκης έθεσε και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο των επόμενων ετών που είναι η αποκατάσταση του δυτικού θαλασσίου μετώπου του Ηρακλείου, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων.  Η αποκατάσταση δηλαδή της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων. «Θα είναι το μεγάλο έργο και θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια για να βρεθούν πόροι», σημείωσε.

Να σημειωθεί πως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης προβλέπει παρεμβάσεις σε ορισμένες περιοχές που θα πρέπει να ξεφύγουν από την παλιά ενεργειακή πρακτική και να υιοθετήσουν τις νέες μορφές ενέργειας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Πέρα από τη Δυτική Μακεδονία στις δράσεις του Ταμείου θα βρεθούν τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, με δράσεις που υπάγονται στο Υπουργείο του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος και προεδρεύει στη σχετική επιτροπή όπου μετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ