Η Ισπανίδα που εκνεύρισε τον Τσαβούσογλου

Η Ισπανίδα που εκνεύρισε τον Τσαβούσογλου

"Η Αγιά Σοφιά να παραμείνει μέρος της κοινής μας κληρονομιάς"

Πυρ και μανία έκανε τον Τσαβούσογλου, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια η οποία δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Αγιά Σοφιά να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μετά την μετατροπή της σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.

"Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγιάς Σοφιάς να διατηρηθεί", δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα.

 

Καταλήγοντας τόνισε: "Είναι το κοινό σπίτι των ορθόδοξων Χριστιανών, των Καθολικών αλλά και των Μουσουλμάνων. Για το ζήτημα πιστεύουμε στο διάλογο και πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και UNESCO.

Ο Τσαβούσογλου φαίνεται πως ... δεν το πήρε καλά και απαντώντας, τόνισε: Αν κατάλαβα σωστά η κυρία Γκονθάλεθ είπε ότι η Αγιά Σοφιά θα πρέπει να είναι το κοινό μας σπίτι. Ενα μνημείο πολιτισμού του οποίο θα είναι ανοιχτό στον κάθε έναν. Είμαστε εντάξει σ' αυτό. Αν λέει όμως ότι η Αγία Σοφία θα πρέπει να είναι χώρος που θα προσεύχονται και πιστοί άλλων θρησκειών, διαφωνούμε".  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ