Η πρόταση Γαβαλά που "ακούστηκε" μέχρι το Υπουργείο!

Η πρόταση Γαβαλά που "ακούστηκε" μέχρι το Υπουργείο!

Κίνητρα για νέους αγρότες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Δίκιο φαίνεται να είχε τελικά  ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου στην τοποθέτηση του στην επίσκεψη της Γεννηματά όσον αφορά το πρόγραμμα των νέων αγροτών και την διαφωνία του με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα. Να αυξηθεί το χρηματικό πριμ πρότεινε ο κ. Χνάρης ενώ ο κ. Γαβαλάς διαφώνησε λέγοντας ότι με αυτό  τον τρόπο τα χρήματα δεν πιάνουν τόπο και έχουμε νέους αγρότες του σαλονιού και όχι του χωραφιού.

Να δίνεται το πριμ με τη μορφή επενδύσεων είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου και όποιος θέλει πραγματικά να γίνει νέος αγρότης να φτιάχνει υποδομές και όχι να παίρνει χρήματα στην τσέπη.

Μάλλον ακούστηκε ο Πρόεδρος μέχρι το υπουργείο αφού ο αρμόδιος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης ο κ Σκρέκας σε πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε σε σύσκεψη στην Μεσσηνία είπε αυτολεξεί ..."θα δώσουμε κίνητρα ώστε να μπαίνουν νέοι αγρότες πραγματικοί αγρότες. Επαναλαμβάνω πραγματικοί αγρότες και όσοι μας ακούνε καταλαβαίνουν τι εννοώ".

Ακόμα και το υπουργείο λοιπόν έχει δει τις αστοχίες που έχει το πρόγραμμα των νέων αγροτών και φαίνεται αποφασισμένο να το αλλάξει για να δημιουργήσει μια νέα γενιά πραγματικών νέων αγροτών που θα παράγουν και θα αντικαταστήσουν επάξια τον γηρασμένο αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ