Η καταγγελία της γιατρού και η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου

Η καταγγελία της γιατρού και η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου

Η απάντηση του Χάρη Βαβουρανάκη και το δικό μας σχόλιο

 

Μια γιατρός βγαίνει σε μια ραδιοφωνική της συνέντευξη, την οποία το μέσο που την έδωσε αλλά και η ίδια, την αναπαράγουν μέσω των κοινωνικών δικτύων, λέγοντας πολλά και διάφορα.

Ανάμεσα στ’ αλλά, καταγγέλλει on air, πως δέχτηκε απειλές από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μια απειλή που πρέπει να διερευνηθεί, από τον αρμόδιο σύλλογο. Εμείς ως είχαμε υποχρέωση, γράψαμε για την καταγγελία και διερωτηθήκαμε εάν το γνωρίζει και τι ακριβώς συμβαίνει, από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακηλείου

Η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ήταν άμεση και το Cretalive -όπως κάνει πάντα - την παραθέτει αυτούσια:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου εξετάζει με μεγάλη προσοχή κάθε αναφορά που γίνεται και αφορά σε ιατρούς – μέλη του. Η συγκεκριμένη ιατρός στην οποία αναφέρεστε στο δημοσίευμά σας, δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, συνεπώς ο Σύλλογός μας δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Οι θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είναι σαφείς και ξεκάθαρες και εκφράζουν το σύνολο των μελών του: ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τηρούμε, χωρίς εξαιρέσεις, τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας.

Τέλος, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των δημοσιευμάτων σας και να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, όταν αναφέρεστε σε θέματα που αφορούν στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, να επικοινωνείτε μαζί μας, ώστε να ενημερώνεστε αρμοδίως".

... και η απάντηση του Cretalive: 

Στην απάντηση του ο αγαπητός πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης, μας απαντά πως η συγκεκριμένη γιατρός δεν είναι μέλος του ΙΣΗ, συνεπώς - όπως λέει  - δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση! Δηλαδή; Μπορεί να λέει ότι θέλει - σε σχέση πάντα με τις απειλές που δέχτηκε ή δεν δέχτηκε από παρατρεχάμενους ( ; ) του συλλόγου και ο τοπικός σύλλογος να το περνάει... ντούκου;

Δεν θα πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας ή αν δεν υπάρχει τίποτε να υποβάλει μήνυση κατά της ιατρού ή τέλος πάντων να την παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου που είναι μέλος; Τέλος, στην τελευταία παράγραφο όπου μας ζητά ο κ. Πρόεδρος να απευθυνόμαστε στο σύλλογο για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις το αντιπαρερχόμαστε, διότι εκτός από άστοχο είναι και εκτός τόπου και χρόνου. Αντί δηλαδή να μας ευχαριστεί (που δεν το θέλουμε έτσι κι αλλιώς, τη δουλειά μας κάνουμε ) που αναδείξαμε έναν γιατρό που λέει πράγματα που θα έπρεπε να διερευνηθούν από τον ίδιο τον σύλλογο αναφέρεται ατυχώς σε...μαθήματα δεοντολογίας!

Εκτός κι αν δεν κατάλαβαν το πνεύμα του σχολίου...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ