Η Κίνα παράγει και ελαιόλαδο!

Η Κίνα παράγει και ελαιόλαδο!

Κατάφερε να επικρατήσει ισχυρών ανταγωνιστών από Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, που έχουν παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας. Ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα ήταν ο νικητής του 5ου διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition», που, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα.

Δεν είχαν ιδέα τί είναι το ελαιόλαδο και έρχονταν στην Κρήτη για να το γευτούν και να μάθουν για την καλλιέργειά του. Κι αποδείχθηκαν ... οι καλύτεροι μαθητές! Ο λόγος για τους Κινέζους που όχι μόνο έμαθαν αλλά καταφέρνουν και εξαιρετικές επιδόσεις!

Ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα αναδείχθηκε το καλύτερο ανάμεσα σε εκατοντάδες ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά ελαιόλαδα σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα… Πρόκειται για το κινεζικό Xiangyu Coratina, της εταιρείας Longnan Xiangyu Olive Development, από την Gansu (Γκανσού) της Longnan (Λονγκνάν) που προέρχεται από την ποικιλία ελιάς κορατίνα, η οποία είναι η πιο διαδεδομένη ιταλική ποικιλία στον κόσμο. Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας παράγεται πλέον σε όλο και περισσότερες χώρες, αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού και εξηγούν ότι παίζουν ρόλο η ποικιλία, το μικροκλίμα αλλά και οι καλλιεργητικές φροντίδες.

Όσο για τα ελληνικά ελαιόλαδα, ήταν περισσότερα φέτος που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό - αυξημένα κατά 35% σε σχέση με πέρυσι, οπότε τα δείγματα από την Ελλάδα έφτασαν το 59% του συνόλου. Τα ελληνικά ελαιόλαδα κατάφεραν πολύ καλές επιδόσεις σε αυτόν τον διαγωνισμό και συγκέντρωσαν 37 χάλκινα, 69 αργυρά, 72 χρυσά και – για πρώτη φορά– 9 μεγάλα χρυσά μετάλλια. Καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο αναδείχθηκε το Κύκλωπας Αγουρέλαιο, από τον Εβρο Θράκης και την ποικιλία Μάκρης. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ