Η Κρήτη καταπολεμά τον Περιβαλλοντικό Αναλφαβητισμό

Εύσημα της Επιτρόπου Ενέργειας στον Υβριδικό Σταθμό Αμαρίου

Το ζοφερό κλίμα που πλανάται πάνω από τη χώρα μας, εξαιτίας του ορυμαγδού καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, μολύνει τον δημόσιο βίο. Η κομματικοποίηση των φρικτών εγκλημάτων που φαίνεται να διαπράχθηκαν μόνο επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί για όλους. Τώρα μάλιστα οι αποκαλύψεις έχουν βγει εκτός εθνικών συνόρων. Πολλά και μεγάλα διεθνή ΜΜΕ στρέφουν τους προβολείς τους στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ξεχωριστές επιτυχίες της χώρας μας περνάνε σε δεύτερο πλάνο - αν δεν υποβαθμίζονται εντελώς. Τρανό παράδειγμα, τα εύσημα που εισπράξαμε από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στροφή στην Πράσινη Πολιτική. Το φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, για την απεξάρτηση μας απ’ τον λιγνίτη μέχρι το 2028, επικαλούνται κοινοτικοί παράγοντες, υποστηρίζοντας την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. 

Η αρμόδια για την Ενέργεια Ευρωπαία Επίτροπος Κάντρι Σίμσον, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντικαταστήσει με ανανεώσιμες πηγές τον λιγνίτη και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα. Αναφέρθηκε δε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Project του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου, χαρακτηρίζοντας το ενδιαφέρον. Βέβαια, τα όσα δήλωσε δεν είναι καινούργια. Το συγκεκριμένο έργο γίνεται συχνά αντικείμενο αναφοράς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, καθώς το θεωρούν καινοτόμο και πρωτοποριακό. Εξ’ ου και έχει αποσπάσει  αρκετούς επαίνους.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Κρήτη καταγράφεται ως μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, η οποία μπορεί να αποτελέσει πράσινο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Το μήνυμα  που  εκπέμπουν οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης είναι ότι οι ΑΠΕ συνεισφέρουν δραστικά στην προστασία της βιοποικιλότητας. Κι αυτό γιατί καταπολεμούν την ατμοσφαιρική ρύπανση, αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και υποκαθιστούν τα ορυκτά καύσιμα με καθαρή ενέργεια.  


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ