Η κρητική κουζίνα και οι συντελεστές του «Σασμού»

Η κρητική κουζίνα και οι συντελεστές του «Σασμού»

Ο Πετρής, η Σεμίνα και τ' άλλα παιδιά

Φαν της Κρητικής κουζίνας δήλωσαν και το απόδειξαν στην πράξη, τρώγοντας και πίνοντας, οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Σασμός”που πραγματοποιούν γυρίσματα στην Κρήτη.

Στην επίσκεψη τους στο Ηράκλειο μπορεί να έλειπαν απο την παρέα ο παπά Μιχαλης Αεράκης και η Μαρία Τζομπανάκη που ως Κρητικοί είναι λάτρεις της Κρητικής διατροφής, όμως στις ορέξεις τους μυήθηκαν ο Πετρής, η Σεμίνα, και όλοι οι συντελεστές του “σασμού”τρώγοντας τις λαχταριστές παραδοσιακές λιχουδιές και μεζέδες στο “ Μεράστρι”.

Ότι ερχόταν στο τραπέζι ήταν εκλεχτό με τον Πετρή να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στα σκιουφικτά μακαρόνια με την στάκα και το απάκι.

Όπως οι ίδιοι μας είπαν, έγιναν “πρεσβευτές” της Κρητικής κουζίνας αφού εντυπωσιάστηκαν απο το νόστιμο φαγητό,το εκλεκτό κρασί,τη ρακή,το χαμόγελο και την άριστη εξυπηρέτηση των υπευθύνων και του προσωπικού του μαγαζιού.Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη στο γνωστό στέκι -εστιατόριο που γινόταν ακόμη θερμότερη με τις συνεχόμενες προσκλήσεις των πελατών-θαμώνων που αναγνώριζαν τον Πετρή και την Σεμίνα τους εξέφραζαν τον θαυμασμό τους και τους ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Οι δύο ηθοποιοί δεν χαλούσαν χατήρι σε κανέναν και έδειχναν να κάνουν νέες φιλίες στο Ηράκλειο.

Σασμός Ηράκλειο

Οι ηθοποιοί, ο παραγωγός της σειράς Γιωργος Λιγγρης, η σκηνοθέτιδα Ζωή Φιλίππα,και όλοι οι συντελεστές μιλώντας με τους υπεύθυνους του μαγαζιού και τους θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς, εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους και προς ολους τους Κρητικούς για το ενδιαφέρον με το οποίο τους περιβάλλουν.

Βέβαια όπως είπαν, δεν θα ξεχάσουν την φιλοξενία και τα χαρακτικά έργα απο την ιστορία της Κρήτης που τους δώρισε η Περιφέρεια και τα οποία όπως ανέφεραν θα χρησιμοποιήσουν ως ντεκόρ στην τηλεοπτική σειρά.


Σασμός Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ