Η Λιάνα, ο Δήμος και η "απαξίωση δουλειάς δεκαετιών"

Η Λιάνα, ο Δήμος και η "απαξίωση δουλειάς δεκαετιών"

Η οργισμένη ανάρτησή της για τα Τείχη με αποδέκτη την Δημοτική αρχή

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια απευθύνεται στην Δημοτική Αρχή Ηρακλείου η Αρχαιολόγος Λιάνα Σταρίδα, με αφορμή το θέμα της ανάδειξης και συντήρησης των Ενετικών Τειχών. 
Στο επίκεντρο της κριτικής της το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι η παρούσα Δημοτική αρχή "αποσιωπά" την δουλειά που έχει γίνει από το 1970 από ανθρώπους όπως η αείμνηστη Χρυσούλα Τζομπανάκη αλλά και τα στελέχη του Γραφείου Τειχών του Δήμου. 

Αναλυτικά η κ. Σταρίδα αναφέρει:

"Προς τον κ. Δήμαρχο Ηρακλείου και όλους τους αρμόδιους Αντιδημάρχους:
Καλώς καθαρίζετε και φροντίζετε τα τείχη.
Ωστόσο ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πείτε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι δεν θα υπήρχαν σήμερα ενετικά τείχη αν δεν είχαν δουλέψει άνθρωποι και άνθρωποι από το 1970 συνεχώς με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Ηρακλείου και του ΕΟΤ και επίβλεψη της αείμνηστης Χρυσούλας Τζομπανάκη, και από το 1989 αδιάκοπα με Προγραμματική Σύμβαση και επιβλέπουσα Επιστημονική Επιτροπή (λεπτομέρειες στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται).
Όλα όσα σήμερα ευχαγγελίζεστε είχαν γίνει. Από τον προμαχώνα Αγίου Ανδρέα μέχρι και την sortita Vitturi (Βίγλα).
Με τα φωτορεαλιστικά σας και τα γκαζόν και τον αστικό εξοπλισμό, που θα διαλυθούν τάχιστα, θα τα ξαναπούμε.
Είναι απαράδεκτο να αποσιωπάτε εντελώς μια δουλειά 50 χρόνων, με έμφαση στη δουλειά που έγινε από το 1990 μέχρι το 2010 και να οικειοποιείστε έργα που έγιναν σε βάθος χρόνου. Όλα όσα λέτε θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν φτάσουμε στο σημείο να σιχαινομαστε να ανεβούμε στα τείχη.

Σας δηλώνω, ως υπεύθυνη των τειχών από το 1981 μέχρι το 2011, ότι θεωρώ απαράδεκτη την απαξίωση της δουλειάς του γραφείου τειχών του Δήμου Ηρακλείου, της ΕΕ της Προγρ. Σύμβ. Το μόνο που κάνει σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου είναι καθαριότητα, φυτεύσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (και πολύ άργησε) που φυσικά υπήρχαν πριν τα καταστρέφουν καθημερινά οι "πολιτισμένοι" συμπολίτες μας.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφίες πριν το 1970, μετά το 1970 καθώς και αεροφωτογραφίες κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων από το 1990 και μετά.

Όλο το φωτογραφικό υλικό του αρχείου μου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ