Η μάχη του Σίλβιο με τον κορωνοϊό και η αναφορά στο Πλάτωνα

Η μάχη του Σίλβιο με τον κορωνοϊό και η αναφορά στο Πλάτωνα

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη»

Τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό δίνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι που εδώ και πέντε ημέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Μιλάνου Σαν Ραφαέλε.

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη», δήλωσε ο ίδιος  ενώ μιλώντας  τηλεφωνικά με τους γερουσιαστές του κόμματός του Φόρτσα Ιτάλια για την κατάσταση της υγείας του είπε συγεκεκριμένα «Από τις χιλιάδες ασθενών που εξετάσθηκαν στο Σαν Ραφαέλε, είμαι ο πέμπτος σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο. Έβαλα τα δυνατά μου και ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να γίνω καλά».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει μέρος στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν τις περιφερειακές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, διότι «φοβάται την αποχή και πρέπει να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση ανίκανων».

Με σαφή αναφορά στον Πλάτωνα, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «η ψήφος αποτελεί ηθική υποχρέωση, όπως είχε πει και ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος στους Αθηναίους, διότι σε όποιον επιλέγει την αποχή, του αξίζει μια κυβέρνηση ανίκανων»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ