Το Ηράκλειο αρχίζει να «κοκκινίζει» επικίνδυνα!

Το Ηράκλειο αρχίζει να «κοκκινίζει» επικίνδυνα!

Οι νέες μολύνσεις στο νομό, δεν μπορούν παρά να πονοκεφαλιάζουν τις υγειονομικές αρχές.

Το Ηράκλειο μετά και τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ όπου καταγράφηκαν 1498 μολύνσεις δείχνει να έχει σημαντικό πρόβλημα στη διασπορά του κορωνοϊού, άλλωστε φαίνεται και από την πίεση στα δυο νοσοκομεία της πόλης.

Κι ενώ τόσο στην υπόλοιπη Κρήτη, με τα 5 κρούσματα στο Λασίθι, τα 6 στο Ρέθυμνο και τα 2 στα Χανιά, φαίνεται να υπάρχει ένας περιορισμός της διασποράς, τα 29 του Ηρακλείου δεν μπορούν παρά να πονοκεφαλιάζουν τις υγειονομικές αρχές.

Το Σάββατο είχαμε 19, ενώ χθες που ήταν και Κυριακή, 10 παραπάνω και δυστυχώς σε μια ημέρα - την Παρασκευή- είχαμε και τους θανάτους δύο ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης!

Δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της καραντίνας, αντί να μειώνονται τα κρούσματα... καλά κρατούν, ανεβάζοντας το Ηράκλειο σ’ αυτή τη μακάβρια λίστα με τις περιοχές που έχουν σοβαρό πρόβλημα!

Δεν κάνουμε κάτι καλά; Έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα ( όπως δείχνουν και τα πρόστιμα της ΕΛΑΣ ), ή υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που δεν βοηθά στη μείωση των κρουσμάτων, απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι ειδικοί, αν κι αυτοί μπορούν να δώσουν μια πειστική εξήγηση !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ