"Κ. Χαρδαλιά να χαίρεστε την ιχνηλάτησή σας"

"Κ. Χαρδαλιά να χαίρεστε την ιχνηλάτησή σας"

Η μακροσκελής ανάρτηση του δημοσιογράφου Χάρη Λεοντάκη

Για την περιπέτεια της υγείας του, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, "μιλά" ο δημοσιογράφος Χάρης Λεοντάκης, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook. 

Μεταξύ των άλλων, ο δημοσιογράφος, περιγράφει και καυτηριάζει τη στάση της Πολιτικής Προστασίας απέναντί του και στο γεγονός ότι στην ουσία δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση των επαφών του. Μεταφέρει μάλιστα τον διάλογο που είχε με την κατά τα άλλα - όπως γράφει - ευγενέστατη υπάλληλο της Πολιτικής προστασίας για να καταλήξει:

"Χρόνος τηλεφωνήματος 2 λεπτά και 12 δεπτερόλεπτα. Αλήθεια τώρα; Αυτή είναι η περίφημη ιχνηλάτηση; Ούτε μία ερώτηση αν είχα στενές επαφές. Ούτε μία ερώτηση αν συνάντησα κάποιους τις τελευταίες μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Ούτε μια ερώτηση αν ενημέρωσα κάποιους για το ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊό.

Ούτε μία προτροπή για να ενημερώσω κάποιους για να προσέχουν. Ούτε μία ερώτηση για το που μπορεί να κόλλησα.

Αλήθεια είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να με ρωτήσει τι συμπτώματα έχω;

Αν αυτό λέγεται ιχνηλάτηση…

Αν το τηλέφωνο έγινε απλά για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας τότε πάσο.

Απλά αναφέρω πως γνωρίζω, ότι τα στοιχεία μου είναι γνωστά σε όλους τους φορείς από την Κυριακή το βράδυ που βγήκα θετικός. Δεν χρειαζόταν η Πολιτική Προστασία να επικοινωνήσει μαζί μου για να τα επιβεβαιώσει. Επίσης ο ΕΟΔΥ με είχε ενημερώσει πως θα πρέπει να μείνω σε καραντίνα για 10 μέρες εφόσον τις τρεις τελευταίες δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ούτε αυτό χρειαζόταν να μου το πει η Πολιτική Προστασία. Εγώ ο απλός πολίτης, ακούγοντας Πολιτική Προστασία περιμένω πως θα κάνουν κάτι για να προστατέψουν εμένα και τους γύρω μου. Αλήθεια ποιον προστάτεψε το συγκεκριμένο τηλεφώνημα;

Κύριε Χαρδαλιά να τη χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας…"

 

Η ανάρτηση του Χάρη Λεοντάκη:

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ