Καυγάς Πολάκη - Καλογρίτσα στην Προανακριτική

Καυγάς Πολάκη - Καλογρίτσα στην Προανακριτική

Δείτε τους διαλόγους

Τεταμένο κλίμα και σήμερα στην προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά, όπου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, άφησε να εννοηθεί ότι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και Παππάς είχαν τον συντονισμό της υπόθεσης. O ίδιος έδωσε στην επιτροπή νέο διάλογο που είχε με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, ενώ τα "αίματα άναψαν" σε παρέμβαση του Παύλου Πολάκη.

Αρχικά, όπως αναφέρει το ethnos.gr,  είπε, κατόπιν πιέσεων, ότι στις σημειώσεις του ο «Α2» (πρόκεται για τον Κωδικό που είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή του όταν μίλησε για «μετοχές Παππά) είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου.

Συγκεκριμένα ο διάλογος είχε ως εξης:

Β.Κεγκέρογλου:. Το Α2 τι ήταν;;;
Χ. Καλογρίτσας: να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.
Δ. Μαρκόπουλος: άρα επιβεβαιώνεται όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - παππας ήταν ένα. να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;
Χ. Καλογρίτσας: το έχω εξηγήσει σαφώς. το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουμε την επόμενη ημέρα.

«Έβαλα λεφτά»

Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι είχε βάλει και ο ίδιος χρήματα για το εγχείρημα. «Βάλατε χρήματα αντί του Παππά;», ρώτησε ο κ. Κεγκέρογλου με τον επχιειρηματία να απαντά: « Ναι και θα τα έπαιρνα πίσω. Φιλικός δανεισμός ήταν. Τριάντα θα ήταν οι Άραβες και 70% από εδώ. Το budwry ήταν 25 και 25 . Με τους Άραβες είχε χρησιμοποιηθεί πόσες ώρες θα χρησιμοποιούν το καναλι.

Μάλιστα, όταν τον ρώτησε πόσα χρήματα επανήλθε: «24-25 εκατ ευρώ».
Παράλληλα, αποκάλυψε και τις λεπτομέρειες των περιβόητων συναντήσεων προκειμένου να κλείσει το deal:

Χ. Καλογρίτσας: μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ενα νούμερα. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος. Σε κάποιο Γραφειο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικο κι εκεί με ρίξανε

Δ. Μαρκόπουλος: ήταν και ο Παππας στο Γραφειο αυτό;
Χ. Καλογρίτσας: δεν πήγα εγώ εκεί . Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου έναν λεβέντη υγιή και μετά κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα.

Κόντρα με Πολάκη

Τα πενύματα οξύνθηκαν όταν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ειρωνεύτηκε τον μάρτυρα όταν είπε ότι πλέον τα έχει χάσει όλα και δεν έχει που να κοιμηθεί.

Χ. Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.
Π. Πολάκης: (ειρωνικά)κοντεύω να κλάψω
Χ. Καλογρίτσας: χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι
Χ. Καλογρίτσας: (για Πολάκη) άντε ρε παλικάρια της φακής . Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε εξω οι δυο μας.
Π. Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα .
Δ. Μαρκόπουλος,: να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά . Φίλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείται εδώ 𝑺𝒎𝒔. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες τώρα. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ