Κοντά στους μαθητές με φόντο τις προκλήσεις της νέας γενιάς

Κοντά στους μαθητές με φόντο τις προκλήσεις της νέας γενιάς

Παρεμβάσεις σε σχολεία από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου

Ένας ακόμα επιτυχημένος κύκλος παρεμβάσεων σε σχολεία του Ηρακλείου αλλά και στην ενδοχώρα του νομού ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου».

May be an image of 8 people and people standing

Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν ομιλίες-συζητήσεις αλλά και διαδραστικό παιχνίδι από εξειδικευμένα στελέχη και ειδικούς ψυχικής υγείας του Συνδέσμου, που βρέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί των οποίων, ευαισθητοποιημένοι σε σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, ζήτησαν την πραγματοποίησή τους. Το Bulling, η βία μέσω Διαδικτύου, η έμφυλη και σχολική βία, η κατάρριψη των στερεότυπων που τα συνοδεύουν, ήταν μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν. Ιδιαίτερη απήχηση είχε η εφαρμογή διαδραστικού παιχνιδιού που εφαρμόζει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CYBERSAFE Project για το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι νέοι με τρόπο αποτελεσματικό, υποστηρικτικό και θετικό, αν οι ίδιοι ή κάποιος άλλος βιώνει διαδικτυακή βία.

May be an image of 5 people and indoor

Οι παρεμβάσεις έγιναν στα σχολεία: Λύκειο Ασημίου, 7ο Λύκειο Ηρακλείου καθώς και στα Γυμνάσια, Ζαρού, Αγίου Μύρωνα, Κρουσώνα και Τυλίσου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ