Λείπουν τα υλικά για την ολοκλήρωση των έργων στο κέντρο… το φιλότιμο;

Χάθηκε δηλαδή ο κόσμος αν άφηναν ημιτελή κάποια άλλα σημεία και να τελείωναν το "σταυρό" της πόλης; Ρωτήθηκε άραγε ο δήμος και συναίνεσε ή το έμαθε κι αυτός στην πορεία;

Η εικόνα καθημερινή και δυσφημιστική στο κέντρο του Ηρακλείου. Η ανάπλαση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μια τεράστια μαύρη ή μάλλον γκρι τρύπα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στο τέλος του Μαΐου ήταν λόγια του… αέρα, καθώς πλέον η ημερομηνία παράδοσης μετατίθεται για τις 20 Ιουνίου!

Δεν υπάρχουν υλικά για την ολοκλήρωση της παρέμβασης λέει ο εργολάβος, λόγω των προβλημάτων στις μεταφορές εξαιτίας αρχικά των δυσχερειών που προκάλεσε ο κορωνοϊός και κατόπιν ο πόλεμος, κι έρχεται να μας υπενθυμίσει πως ο σχεδιασμός ήταν προφανώς του ποδαριού, καθώς δεν νοείται έλλειψη υλικών για μια ανάπλαση που και συγκεκριμένα τετραγωνικά υπήρχαν και έγκαιρος προγραμματισμός της παραγγελίας θα έπρεπε να γίνει και δεν προέκυψαν έκτακτες ανάγκες και στο κάτω κάτω πόσο μέσα θα έμπαινε ο εργολάβος αν παράγγελνε μερικές πλάκες παραπάνω;

Φαντάζεστε σε ένα σπίτι που χτίζεται να μην μπορείς να μπεις μέσα επειδή έλλειψαν στον κατασκευαστή μερικά τούβλα ή μετρημένα τσουβάλια με τσιμέντο; Δεν θα κάνατε τον κόσμο άνω κάτω ; Δε θα φτάνατε ακόμα και στα πρόθυρα να του ζητήσετε ευθύνες; Αυτό λοιπόν που φαίνεται αδιανόητο για μια απλή οικοδομή… συνέβη στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, χωρίς έστω και τώρα κάποιος να ζητήσει μια συγνώμη!

ανάπλαση κέντρο

Καθημερινές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ντόπιοι και επισκέπτες να διαβούν το μονοπάτι της… αστοχίας καθώς για τους Έλληνες και δη τους Ηρακλειώτες είναι μια φυσιολογική πρακτική που τη βλέπουμε και πάμε παρακάτω, κλασικός ωχαδελφισμός, αλλά για τους χιλιάδες τουρίστες είναι η απόδειξη πως απέχουμε πολύ για να θεωρηθούμε μια κοινωνία που θυμίζει σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη!

Όμως αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι το γεγονός πως, ενώ λογικά έγκαιρα είχαν διαπιστώσει πως τα υλικά δεν έφταναν και δεν θα πρόφτανε η παραγγελία να έλθει για να παραδοθεί εγκαίρως το έργο, προτίμησαν αντί να αφήσουν τμηματικά σε άλλα λιγότερο κεντρικά και… τουριστικά σημεία της παρέμβασης τη μη ολοκλήρωση της, προτίμησαν να αφήσουν ατελείωτο το πιο κεντρικό σημείο του έργου! Λες και ήθελαν να κάνουν γνωστή την απρονοησία τους και να τη διαφημίσουν κιόλας.

Χάθηκε δηλαδή ο κόσμος - αν φυσικά τα προβλεπόμενα υλικά είναι ίδια - αν άφηναν ημιτελή κάποια άλλα σημεία και να τελείωναν το "σταυρό" της πόλης; Ρωτήθηκε άραγε ο δήμος και συναίνεσε ή το έμαθε κι αυτός στην πορεία; Εκτίθενται για 200 τετραγωνικά ενώ θα μπορούσαν επιμελώς τουλάχιστον να κρύψουν το πρόβλημα! Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει το μαρτύριο, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με υπευθυνότητα πως ενώ φάγαμε το γάιδαρο… αδυνατούμε να καταπιούμε την ουρά του!

 

Δείτε επίσης:

Παύση για τα έργα στο κέντρο - Κορωνοϊός, πόλεμος και ενεργειακό καθυστερούν την παράδοση των υλικών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ