Λιγοστός κόσμος ... και μια μάσκα στους Β' Χαιρετισμούς

Λιγοστός κόσμος ... και μια μάσκα στους Β' Χαιρετισμούς

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής τους δεύτερους χαιρετισμούς στις εκκλησίες και στην Κρήτη, αποδεικνύοντας ότι οι συστάσεις για αποφυγή των δημόσιων χώρων και των συναθροίσεων "έπιασαν τόπο", καθώς πλέον πρόκειται για ζήτημα, κυριολεκτικά ζωής!

Ο συνωστισμός των προηγούμενων ετών καμία σχέση δεν είχε με την φετινή εικόνα και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος, "η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε στον τόπο μας πιο νωρίς".

Για αυτό και αμέσως μετά τη β' στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία, ακολούθησε δέηση προς όλους τους ανθρώπους, όπως σημείωσε ο Επίσκοπος Κνωσού "όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από τη νέα πανδημία του κορωνοϊού, που ήρθε και εδώ, χτύπησε και τις πόρτες μας, τα σπίτια μας, τις υπάρξεις και το βηματισμό μας, και καλεί όλους μας αυτές τις ώρες, αυτές τις μέρες, τούτο τον καιρό, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να ανατρέψουμε την καθηημερινότητά μας, να μάθουμε αλλιώς, να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που διαβάζαμε για τις Κατακόμβες, τότε που η θρησκευτική λατρεία δυσκολευόταν, αλλά δεν άδειασαν οι καρδιές".

Επίσκοπος Κνωσού

Ο Επίσκοπος Κνωσού, ανέγνωσε το μήνυμα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ προχωρώντας σε μια "εξομολόγηση"  όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, αλλά και σε έναν "πύρινο" λόγο που ακολούθησε, τόνισε πως "μπορεί σε λίγες μέρες να χρειαστεί να παύσουν οι Ακολουθίες, μπορεί σε λίγες μέρες να μας καλέσει η ευθύνη μας να εντείνουμε την κατά μόνας προσευχή. Η Εκκλησία δε φοβήθηκε ποτέ, ούτε τις κατακόμβες".

"Ήρθε στον τόπο μας πιο νωρίς η Μεγάλη Εβδομάδα και καλούμαστε όλοι, με αίσθηση ευθύνης, με πίστη ακράδαντη να ανέβουμε τον προσωπικό μας και συλλογικό μας Σταυρό" - υπογράμμισε.

Μεταξύ των λιγοστών, πάντως, που βρέθηκαν στον Άγιο Μηνά ήταν και μια γυναίκα με μάσκα. Ήταν μάλλον περίπτωση σύγκρουσης της λογικής με το θρησκευτικό αίσθημα...

Άγιος Μηνάς Μάσκα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ