Μαθητικές χοροεσπερίδες, όπως λέμε η "χαρά των κρουσμάτων"

Μαθητικές χοροεσπερίδες, όπως λέμε η "χαρά των κρουσμάτων"

Σε μια περίοδο που η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έχει πάρει την ανιούσα, κάποιοι επιμένουν σε αυτές τις εκδηλώσεις

Σχεδόν 7.000 ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα πράγματα σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι καθόλου ευοίωνα. 

Κι ενώ ιδιαίτερα μεγάλος εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά, καθώς το τέταρτο κύμα δεν αφήνει «αλώβητες» και τις μικρές ηλικίες, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. στην Κρήτη το θέμα των περίφημων χοροεσπερίδων που διοργανώνονται από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ωσάν η κανονικότητα να είναι εδώ!
Αποτέλεσμα, μετά από κάθε τέτοια εκδήλωση, να γνωστοποιείται ένας αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ δεν λείπουν, όπως έδειξε το πρόσφατο παρελθόν, και περιστατικά με ανήλικους να καταλήγουν στο νοσοκομείο, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. 

Η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δημιούργησε σε πολλούς την ψευδαίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς.
Και μέχρι κάποιο σημείο είναι κατανοητό, ειδικά όταν μιλάμε για έφηβους, να θέλουν να "ζήσουν" την ξενοιασιά που τους στέρησε ο κορωνοϊός για περίπου δύο χρόνια. 
Ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν πως η κατάσταση διόλου ομαλή δεν είναι και απαιτείται ακόμα πολύ μεγάλη προσοχή. 
Το θέμα πλέον δεν αφορά μόνο στην υπευθυνότητα που καλούνται να επιδείξουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι  Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις, ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, αν το ζήτημα δεν μπορεί να διευθετηθεί με διαφορετικό τρόπο. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ