Μέγα το της θαλάσσης κράτος...

Μέγα το της θαλάσσης κράτος...

Δικαιολογείται ο τοπικός βουλευτής να επικαλεστεί την παραδοσιακή και δοκιμασμένη συνταγή της πολιτικής «κατόπιν ενεργειών μου» για την εξεύρεση της λύσης στους δασικούς χάρτες

 

Διαβάζω από την ειδησεογραφία για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη για τους δασικούς χάρτες του Λασιθίου. Στη διάσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Πλακιωτάκη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς, ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ. Β. Γκουντούφας και οι δήμαρχοι του νομού.

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την «σουρεαλιστικότητα» των δασικών χαρτών του ανατολικότερου νομού, και φαίνεται πως επιβεβαιωνόμαστε. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί ότι το χαρτοφυλάκειο της θαλάσσης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ...για τα δάση;  Κάποιοι κακόπιστοι και καχύποπτοι περί του αθλήματος της (υψηλής) πολιτικής θα πούνε ότι πρόκειται περί ωμού καπελώματος άσχετου υπουργείου σε υποθέσεις άλλου υπουργείου. Κοινώς παρεμβάσεις στα εσωτερικά. 

Βέβαια, οι Κρήτες αναγνώστες της είδησης, «πιάνουν» το υπονοούμενο: Ο επί της ναυτιλίας χαρτoφύλαξ, είναι βουλευτής του νομού. Δικαιολογείται λοιπόν να επικαλεστεί την παραδοσιακή και δοκιμασμένη συνταγή της πολιτικής «κατόπιν ενεργειών μου» για την εξεύρεση της λύσης. 

Άλλωστε η πολιτική, είτε κεντρική είτε αυτοδιοικητική μπορεί σε περιόδους πανδημίας να γίνεται θεαματική με τις νέες τεχνολογίες, ο λαϊκισμός όμως με θαλασσινή αύρα, κυρίως όταν κάνει καλλιστεία, παραμένει ο ίδιος και απαράλλαχτος...

Κ. Μα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ