Το "μεγάλο ευχαριστώ" του καθηγητή Ιολογίας στους αθέατους ήρωες

Το "μεγάλο ευχαριστώ" του καθηγητή Ιολογίας στους αθέατους ήρωες

Η ανάρτηση του Γιώργου Σουρβίνου για τους ανθρώπους "πίσω" από το Εργαστήριο όπου πραγματοποιούνται δεκάδες χιλιάδες εξετάσεις δειγμάτων

Στους ανθρώπους που, όπως επισημαίνει, στην επιδημική κρίση του κορωνοϊού έχουν σηκώσει όλο το επιδημιολογικό βάρος της Κρήτης "αγόγγυστα και με υπερηφάνεια", αναφέρεται σε ανάρτησή του ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος.
Παραθέτοντας ονομαστικά αυτούς, που όπως επισημαίνει κάνουν τα πάντα για να γίνονται οι εξετάσεις έγκαιρα και να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα άμεσα, ο κ Σουρβίνος απευθύνει ένα "μεγάλο ευχαριστώ".

Αναλυτικά ο καθηγητής αναφέρει:

"Σε αυτήν την επιδημική κρίση υπάρχουν οι αθέατοι ήρωες. Άνθρωποι που δεν υπολογίζουν ωράρια, βράδια, αργίες, Σαββατοκύριακα. Άνθρωποι που δουλεύουν ακατάπαυστα, φορώντας βαρύ εξοπλισμό με στολές, μάσκες, γυαλιά, χειρίζονται χιλιάδες δείγματα με ακρίβεια, ακούραστα, μέσα σε θορυβώδεις αλλά απαραίτητους θαλάμους βιοασφάλειας. Άνθρωποι που με αίσθημα προσφοράς, κάνουν τα πάντα για να γίνονται οι εξετάσεις έγκαιρα και να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα άμεσα. Με κόπο, αυτοθυσία και αίσθηση του καθήκοντος! Νέα παιδιά, επιστήμονες, που η πανδημία τους έφερε να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν για τον κορωνοϊό και καλή τύχη για μένα να τους έχω στην ομάδα μου.

Από την αρχή της πανδημίας, το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης ξεπέρασε πολλές φορές τον εαυτό του, ξεκινώντας με διψήφιο αριθμό δειγμάτων ημερησίως, έχοντας φτάνοντας πλέον σταθερά σε τετραψήφια νούμερα. Έχοντας αναλύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 150.000 δείγματα, οι άνθρωποι του Εργαστηρίου έχουν σηκώσει όλο το επιδημιολογικό βάρος της Κρήτης αγόγγυστα και με υπερηφάνεια. Και συνεχίζουμε…

Ανθή, Γωγώ, Ζωή, Μαριλένα, Χαρά, Δήμητρα, Κωνσταντίνα, Μαρία, Γιασεμή, Ελπίδα, Μελίνα, Αλέξανδρε: ένα μεγάλο ευχαριστώ"!


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ