Μειώνεται η προσέλευση όσων ζητούν εξέταση για κορωνοϊό

Μειώνεται η προσέλευση όσων ζητούν εξέταση για κορωνοϊό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Δεν υπάρχει κανένα ύποπτο για κορωνοϊό κρούσμα στην Κρήτη, διαβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά σήμερα οι εκπρόσωποι Υγειονομικής Περιφέρειας και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προσέλευση του κοινού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ έχει ελαττωθεί αυτές τις μέρες, όπως υποστήριξε ο διοικητής του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης

"Ο αριθμός των ανθρώπων είναι σχεδόν ο μισός σε σχέση με ο, τι συνέβαινε τις προηγούμενες μέρες" είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το εργαστήριο Κλινικής Ιολογιας του ΠΑΓΝΗ έχει ενταχθεί στο δίκτυο εργαστηρίων αναφοράς για τον κορωνοϊο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Σουρβίνο, καθηγητής Κλινικής Ιολογιας:

"Το εργαστήριο έχει αρχίσει να δέχεται ήδη δείγματα από ύποπτα κρούσματα, τα οποία είναι αρνητικά"

Τα δείγματα δεν πηγαίνουν σε εργαστήρια αναφοράς στην Αθήνα, αλλά μένουν στην Κρήτη, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα, εντός 4 ωρών.

"Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε στη χώρα μας είναι μικρός. Είναι σποραδικά κρούσματα. Είμαστε στην πρώτη φάση εμφάνισης του ιού στη χώρα,
ευελπιστούμε να μην υπάρξει άλλη διασπορά. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.
Είμαστε και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει χαμηλός στη χώρα μας,
αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το δεύτερο σενάριο, μια πιο γενικευμένη εξάπλωση, για την οποία έχει εκπονηθεί ήδη σχέδιο και θα εφαρμοστεί εάν κι εφόσον χρειαστεί.
 Τα μέτρα διαρκώς επικαιροποιουνται ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ