Μια βραδιά μαγική για τα παιδιά των "Παιδικών Χωριών SOS"

Μια βραδιά μαγική για τα παιδιά των "Παιδικών Χωριών SOS"

Με τη χορηγία της AEGEAN ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το καλλιτεχνικό είδος της όπερας

Με μια ιδιαίτερη ενέργεια συμβολικής σημασίας, με τη χορηγία της AEGEAN, τον αποκλειστικό χορηγό αερομεταφορών του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,  ολοκληρωθήκαν οι παραστάσεις της όπερας, «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης», alla breve την περασμένη Κυριακή στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρο, που πραγματοποιήθηκαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε επιλεγμένα τοπόσημα του νησιού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα παιδιά, φροντιστές και εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Πρωτόπαπα, της κ. Μαρίνας Σπυριδάκη Διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων και στελεχών της AEGEAN, παρακολούθησαν την μοναδική αυτή παράσταση και απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος.

Τα παιδιά, όπως και όλοι όσοι παρακολούθησαν την παράσταση έφυγαν μαγεμένοι από την εμπειρία της όπερας, στον υπέροχο χώρο του συνεδριακού κέντρου Ηρακλείου και ανυπομονούν να παρακολουθήσου την παράσταση ξανά και στο σύνολό της το χειμώνα που μας έρχεται. Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις alla breve είναι μια σύνοψη επιλεγμένων σημείων της όπερας, μικρής διάρκειας ώστε να υπάρξει μια πρώτη εξοικείωση με το έργο.

Η AEGEAN, μεγάλος χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος του Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και μακροχρόνιος υποστηρικτής των παιδικών χωριών SOS στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, θέλησε με αυτή της ενέργεια από τη μια να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία στα παιδιά που διαμένουν στο παιδικό χωριό του Ηρακλείου σε μια χρονιά που και αυτά όπως όλοι μας στερηθήκαμε την επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες αλλά και να προβάλει το έργο φορέων, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS,  που διαχρονικά και με συνέπεια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο. 

Οι δεσμοί της AEGEAN με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ξεκινούν ήδη από το 2008 και μαζί με τη συνδρομή των επιβατών της, αλλά και της διοίκησης της εταιρείας,  έχουν διατεθεί σημαντικά ποσά για την ανέγερση σπιτιών και ξενώνων βρεφών SOS σε ολόκληρη την Ελλάδα, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και των προγραμμάτων που διενεργούνται στα περισσότερα από 3000 παιδιά που φροντίζουν και συνολικά για την υποστήριξη και το έργο των παιδικών χωριών SOS στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε από τις 19 έως και τις 25 Ιουλίου, παραστάσεις σε επιλεγμένα τοπόσημα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο προκειμένου να εξοικειώσει το κοινό της Κρήτης με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ