Μηνύσεις και αγωγές για τη λίστα Πέτσα

Μηνύσεις και αγωγές για τη λίστα Πέτσα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη στην διαφημιστική εταιρεία

 

Φαινεται  πως μετά τις επιστροφές χρημάτων από εταιρείες μέσων και το Cretalive ,για τη λίστα Πέτσα θα υπάρξει δικαστική συνέχεια. Ήδη η Εφημερίδα των Συντακτών προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές αφού όπως λέει όταν μία εφημερίδα παίρνει το 1/5 των χρημάτων που λαμβάνει μία άλλη εφημερίδα με μικρότερη κυκλοφορία και λιγότερους εργαζομένους, νοθεύεται εκ των πραγμάτων ο υγιής ανταγωνισμός. 

Βέβαια η κυβέρνηση τα έριξε στην διαφημιστικη εταιρεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, έδειξε την Initiative Media, τη διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε τις καμπάνιες για την πανδημία, ως την υπεύθυνη για το μοίρασμα των χρημάτων. «Το μόνο το οποίο θα μπορούσα να εισπράξω ως δικαιολογημένη κριτική ήταν ότι ίσως δεν εξηγήσαμε πάρα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι μία δουλειά την οποία την κάναμε εμείς.

»Την αναθέσαμε σε μία εξωτερική, στη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, να μοιράσει τα χρήματα. Δεν κάναμε εμείς καμία παρέμβαση. Εξού και όταν δόθηκε η λίστα δεν υπήρξε ουσιαστική κριτική για το πού πήγαν τα ποσά. Δόθηκαν σε όλους», είπε. «Δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική;» ρωτάει ο Παύλος Τσίμας τον πρωθυπουργό για να πάρει απάντηση: «Οχι, όχι, όχι». Το είπε τρεις φορές ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους ακροατές του ραδιοσταθμού του ΣΚΑΪ, του ομίλου που συνολικά έλαβε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ για τις καμπάνιες της πανδημίας.

Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα δείχνει ως υπεύθυνη για το μπάχαλο και τις αδικίες την Initiative Media. Αρα, όλοι εμείς που ετοιμαζόμαστε να προσφύγουμε στα δικαστήρια θα ζητήσουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε και όλα τα διαφυγόντα κέρδη (και οτιδήποτε υποδείξουν οι νομικοί σύμβουλοί μας) από μία πολυεθνική εταιρεία, την Initiative Media.

Θα κληθεί η Initiative Media να απαντήσει σε ερωτήσεις σαν αυτή: Γιατί, για παράδειγμα, ο «Φιλελεύθερος» (2-3.000 φύλλα) και το Liberal.gr με τους 95 εργαζόμενους πήραν 180.000 ευρώ, ενώ «Η Εφημερίδα των Συντακτών» (15.000 φύλλα μόνο στη σαββατιάτικη έκδοση και συνολικά 30.000 φύλλα στις καθημερινές) και η efsyn.gr με τους 129 εργαζόμενους πήραν το 1/5, δηλαδή 40.000 ευρώ;

Γιατί στο Kontra Channel έδωσε 30.000 ευρώ, ενώ στο ομοειδές και ανταγωνιστικό Action 24 έδωσε 140 χιλιάδες ευρώ; Μήπως επειδή το Kontra είναι αντιπολιτευτικό, ενώ το Action24 φιλοκυβερνητικό; Μήπως η Initiative Media, αν ισχύουν όσα λέει ο πρωθυπουργός, θέλει να πριμοδοτήσει τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ; Και όλα αυτά με δημόσιο χρήμα, δηλαδή με τους φόρους όλων μας;

Είπε και κάτι άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3, που παρουσιάζει ενδιαφέρον: «Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα, μόνο όταν ήμασταν βέβαιοι ότι πληρώθηκαν τα ποσά και πληρώθηκαν για καταχωρίσεις οι οποίες πραγματικά έγιναν». Δεν ξέρω αν είναι ανενημέρωτος ο πρωθυπουργός ή παραπληροφορεί εν γνώσει του.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ