Μητσοτάκης για Πάρνηθα: Δεν παραβίασα τους κανόνες

Μητσοτάκης για Πάρνηθα: Δεν παραβίασα τους κανόνες

Το αφιέρωμα του Euronews

Με τίτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνείται πως παραβίασε τους κανόνες του lockdown κατά την ποδηλατάδα του Σαββατοκύριακου», το Euronews προστίθεται στα ξένα μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με την κυριακάτικη βόλτα στην εξοχή της Πάρνηθας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Το δημοσίευμα του Euronews, δεν αναφέρεται απλώς στο περιστατικό, αλλά μεταφέρει και δήλωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά την οποία ο Κ. Μητσοτάκης δεν παραβίασε κανένα μέτρο, προκαλώντας έκπληξη τόσο από το γεγονός πως ούτε αυτή η δήλωση προβλήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ, όσο και για το γεγονός πως όσα αναφέρονται σε αυτή δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και Απρίλιο, η κυβέρνηση αποφάσισε πως η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στο σπίτι κάποιου. Για το δεύτερο lockdown, αυτός ο περιορισμός ανανεώθηκε και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι δραστηριότητες άσκησης και οι περίπατοι θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να περιορίζονται στον νομό όπου ζει κάποιος» αναφέρει το δημοσίευμα του Euronews πως δήλωσε το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως «οι κανόνες στην Ελλάδα επιτρέπουν στους πολίτες να ταξιδεύουν εντός του νομού τους, κάτι που έκανε ο Μητσοτάκης».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ