Το μοναδικό ρεκόρ ψήφων του Κουράκη στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο σε όλη την Επικράτεια

Kανένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να «πιάσει» τις 14.500 ψήφους σε μια μόνο Εκλογική Περιφέρεια

Ένα μοναδικό ρεκόρ ψήφων κατάφερε να «σπάσει» ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουράκης με τη «σαρωτική» πρωτιά που πέτυχε στο Νομό Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, λαμβάνοντας πάνω από 14.500 ψήφους, συμβάλλοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο καταλυτικά για να έρθει πρώτο το ΠΑΣΟΚ στο Νομό, πέτυχε το ρεκόρ ψήφων σε απόλυτο αριθμό σε μια Εκλογική Περιφέρεια μεταξύ των υποψηφίων του «πράσινου» ευρωψηφοδελτίου.

Δηλαδή, κανένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να «πιάσει» τις 14.500 ψήφους σε μια μόνο Εκλογική Περιφέρεια, παρά μόνο ο Γιάννης Κουράκης σε όλη την Επικράτεια

Για να καταλάβει κανείς το δύσκολο αυτό εκλογικό «επίτευγμα» του πρώην δημάρχου, ούτε ο Νίκος Παπανδρέου που εξελέγη πρώτος σε ψήφους πανελλαδικά και μάλιστα με διαφορά δεν κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ Κουράκη σε καμία Εκλογική Περιφέρεια, ούτε ακόμα στην Αχαΐα, το κατεξοχήν Παπανδρεϊκό «προπύργιο».

Αξίζει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε 26,41% στο Νομό Ηρακλείου και 30.778 ψήφους, με τον Γιάννη Κουράκη- επί της ουσίας- να παίρνει 1 στις 2 ψήφους του κόμματος στο Νομό!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ