"Μποναμάς" εκατομμυρίων για το Μαλεβίζι

"Μποναμάς" εκατομμυρίων για το Μαλεβίζι

Τι είπε ο Κ. Χατζηδάκης για τα αντισταθμιστικά οφέλη στον Δήμο, με αφορμή την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική - Τι λέει ο Δήμος

Αντισταθμιστικά οφέλη πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Μαλεβιζίου, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης,  κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση  της Κρήτης με την Αττική. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης, στον Δήμο θα δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 9,5 εκατομ. ευρώ, με τον Υπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά "Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα ευρωπαϊκό δρόμο". 

Από τον Δήμο Μαλεβιζίου γίνεται λόγος για "ανταποδοτικά οφέλη και βελτιωτικές αλλαγές συνολικού ύψους 46 εκ. ευρώ" , αποδίδοντας σε "μπέρδεμα" το ποσό που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης και παραθέτοντας αναλυτικά τα οφέλη αυτά και την κοστολόγησή τους.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: 

"Τα ανταποδοτικά οφέλη που κέρδισε το Μαλεβίζι  για το Μεγάλο Καλώδιο

Α) 35.000.000,00 € για βελτιωτικές αλλαγές της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η οπτική ή άλλη όχληση.

1. Υπογειοποίηση της γραμμής μεταφοράς από την Κορακιά μέχρι τη Δαμάστα, εκμηδενίζοντας την οπτική όχληση στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε και της Δαμάστας.

2. Μείωση της οπτικής όχλησης του Σταθμού Μετατροπής από τον οικισμό της  Δαμάστας

3. Κατασκευή νέου ασφαλτοστρωμένου δρόμου (μήκους ~2km), για την πρόσβαση στο Σταθμό Μετατροπής Δαμάστας, για την ελαχιστοποίηση της όχλησης στον οικισμό Δαμάστας κατά τη φάση κατασκευής.

Β) 11.000.000,00€ για έργα με αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα:

  1. Ανάπλαση κεντρικής οδικής αρτηρίας Δήμου Μαλεβιζίου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι)
  2. Κατασκευή και Ανακαίνιση Σχολικών Μονάδων
  3. Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 1 MW
  4. Προμήθεια ενός minibus και ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας και των πράσινων μεταφορών του Δήμου Μαλεβιζίου.
  5. Εξοπλισμός αγροτικών ιατρείων στην ευρύτερη περιοχή για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού. 
  6. Βελτίωση αθλητικών υποδομών Δαμάστας
  7. Βελτίωση/συντήρηση αγροτικής οδοποιίας  Δαμάστας
  8. Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού Μαλεβιζίου

 

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΑΔΜΗΕ προς τον Δήμο Μαλεβιζίου ΕΔΩ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ