Μπορεί ένα σήριαλ να αναβιώσει σκοτεινά πάθη στην Κρήτη;

Μπορεί ένα σήριαλ να αναβιώσει σκοτεινά πάθη στην Κρήτη;

Η καταγγελία και τα ασφαλιστικά μέτρα

Η Κρήτη, κατά γενική ομολογία, έχει φέτος την τιμητική της στην Ελληνική τηλεόραση. Τουλάχιστον 3 από τις νέες τηλεοπτικές παραγωγές γυρίστηκαν ή έχουν αναφορές στο νησί, με τον περίφημο "Σασμό" να είναι αυτή που συζητείται περισσότερο είτε θετικά, είτε αρνητικά. 

Υπάρχει όμως, όπως φαίνεται, τουλάχιστον ένας άνθρωπος που υποστηρίζει ότι η επιτυχημένη σειρά του Alpha αναβιώνει μνήμες στα ορεινά της Κρήτης ξυπνώντας άγρια ένστικτα. Μάλιστα ο ίδιος - όπως ανέφερε μιλώντας στο zougla.gr - πήγε στην Αθήνα για να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Alpha, ώστε να σταματήσει η μετάδοση της σειράς. Καταθέτει επίσης αγωγή για ηθική βλάβη και ζητάει 1 εκατ. ευρώ που θα τα προσφέρει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το σίριαλ, όπως υποστηρίζει, βασίζεται στην παλιά βεντέτα Πεντάρηδων και Σαρτζέτηδων που κράτησε 20 χρόνια, από το 1944 μέχρι το 1964. Η κεντρική ηρωίδα της σειράς (που ερμηνεύει η Μαρία Τζομπανάκη) έχει πάρει το όνομα Καλλιόπη, το όνομα μίας γυναίκας που ανήκει σε μία από τις δύο οικογένειες.

Αυτός που ζητά την διακοπή της μετάδοσης είναι ο γιος της πραγματικής Καλλιόπης, επισημαίνοντας ότι  ήδη άναψαν τα αίματα και είχαμε και βεβήλωση του τάφου της μητέρας του, όπου κάποιοι έριξαν μαύρη μπογιά. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ