Μπορεί να κλαδεύει τα δέντρα ... όποιος θέλει;

Μπορεί να κλαδεύει τα δέντρα ... όποιος θέλει;

Τις φωτογραφίες έστειλε αναγνώστης μας από περιοχή του Ηρακλείου. Δεν είναι όμως μεμονωμένο ζήτημα και σίγουρα το ερώτημα είναι εύλογο: Μπορεί καθένας, όποιος το σκεφτεί και κρίνει απαραίτητο, να κλαδέψει δέντρα στο δρόμο; Έχει καθένας την απαραίτητη γνώση για να το κάνει και κυρίως νομιμοποιείται; Οι υπηρεσίες από την πλευρά τους τι κάνουν; Ανταποκρίνονται στην ανάγκη και το κάλεσμα των πολιτών για κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται μπροστα στα σπίτια τους...;

κλάδεμα

Χαρακτηριστική του προβλήματος που καταγράφεται είναι η αναφορά πολίτη, ο οποίος μεταφέρει τα εξής:

Πριν 4 μήνες υποβλήθηκε αίτημα από εμένα για κλάδεμα δέντρων στο πεζοδρόμιο επί της οδού Γαρδένιας 11 στην Ηλιούπολη Μεσαμπελιές λόγω ρύπανσης από φύλλα και σφιγγιές με κίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν λόγω ενδεχομένου τσιμπήματος με συνέπεια αλλεργικό σοκ.

Μετά από ένα μήνα έγινε αυτοψία από γεωπόνο του Δήμου που με διαβεβαίωσε για το κλάδεμα τους.Περασαν άλλοι τρείς μήνες όμως παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις και παραινέσεις δεν έγινε τίποτα και αποφασίσαμε οι γείτονες ιδιεις εξοδεις χρόνου και κόπου και τα κλαδεψαμε εμείς.

Πληρωνουμε δημοτικα τέλη για ανύπαρκτες δημοτικές υπηρεσίες και παρεμπιπτόντως δημοτικό φωτισμό για ανυπαρκτο φωτισμό χρόνια τώρα με αίτημα που έχω υποβάλει. Δυστυχως δεν έχω πρόσβαση (κολλητούς) υπηρεσιακους ή αιρετούς παράγοντες του Δήμου γι'αυτό καταφεύγω αγανακτισμένος σε εσάς.

Το καταγγέλλω και ας φροντίσουν τουλάχιστον για την αποκομιδή των κομμένων κλαδιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ