Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο προσωπικός φωτογράφος του πατριάρχη Βαρθολομαίου

Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο προσωπικός φωτογράφος του πατριάρχη Βαρθολομαίου

Μεγάλη απώλεια για το Φανάρι ο θάνατος του δημοσιογράφου Νίκου Μαγγίνα

Έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη ζωή ο δημοσιογράφος και προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο Νίκος Μαγγίνας. Στο γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το ως μεγάλη απώλεια για το Φανάρι, αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο Ηρακλειώτης εκπαιδευτικός Γιάννης Γιγουρτσής, ο οποίος επισήμανε ότι ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και παρέμενε σε καραντίνα στον προσωπικό του χώρο στο Φανάρι.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Γιγουρτσής αναφέρει:

"Μια μεγάλη απώλεια για το Φανάρι και για όλους εμάς που τον αγαπήσαμε.

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο Νίκος Μαγγίνας, ο δημοσιογράφος και προσωπικός φωτογράφος-σκιά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου επι δεκαετίες.

Ο Νίκος Μαγγίνας ωστόσο ήταν πολύ περισσότερο από απλός φωτογράφος.

Υπήρξε άνθρωπος αγάπης και εμπιστοσύνης, δοτικός προς όσους του ζητούσαν κάτι και αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη.

Ένας κοσμοκαλόγερος, χωρίς ράσα, μια μεγάλη ψυχή, ένας Ρωμιός άρχοντας που, παρά τους χαμηλούς τόνους που τον διέκριναν, καταπιανόταν με πάθος με ό,τι είχε να κάνει με την Αγία του Χριστού Εκκλησία και τη Ρωμιοσύνη. Άνθρωπος με ευγένεια, ήθος, αρχές και ένα εξαιρετικό λεπτό χιούμορ, ο Νίκος Μαγγίνας αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό θα λείψει πολύ σε εμάς τους φίλους του

Ας είναι η μνήμη του αιωνία."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ