Ο COVID 19 πέρασε... ο φόβος των άλλων παραμένει!

Ο COVID 19 πέρασε... ο φόβος των άλλων παραμένει!

Η κατάθεση ψυχής του δημοσιογράφου Χάρη Λεοντάκη, που σοκάρει

Πέρασε μια περιπέτεια ζωής αλλά ο φόβος των άλλων για την ασθένεια που πέρασε είναι ακόμα πιο εκφοβιστικός.
 
Ο δημοσιογράφος Χάρης Λεοντάκης,  με μια κατάθεση ψυχής, εξομολογείται την εμπειρία του μετά την μάχη που έδωσε με τον κορωνοιό και την πρώτη του έξοδο από την καραντίνα.

Σε μια σοκαριστική ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοσιογράφος γράφει:

"Η πρώτη μέρα εξόδου μετά από τρεις εβδομάδες καραντίνας έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη με το καλημέρα. Η επίσκεψη μου σε δημόσια υπηρεσία με έφερε αντιμέτωπο με κάποιον γνωστό. Η προσπάθεια του να με αποφύγει ήταν για μένα ένα σοκ. Περίμενα πως θα το βίωνα, αλλά όχι πως θα με επηρέαζε τόσο έντονα. Ναι. Νόσησα από κορνοιο, αυτό όμως δε σημαίνει πως τώρα, τρεις εβδομάδες μετά, κάποιος κινδυνεύει από μένα. Επίσης, εγώ είμαι αυτός που προσέχω περισσότερο και τηρώ τις αποστάσεις. Μην αφήσετε το φόβο να κάνει τις αποστάσεις μεγαλύτερες από τα δύο μέτρα.
Ένας φίλος, γιατρός, μου είπε πως έκανα το εμβόλιο, χωρίς να το κάνω, και με ρώτησε τι θα διάλεγα: να νοσησω ήπια και να περάσω όσα περασα για να αποκτήσω ανοσία ή να κάνω το εμβόλιο. Εμβόλιο χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο ήπια και να είναι τα συμπτώματα η εμπειρία αυτή δεν είναι κάτι το εύκολο. Ο φόβος όταν μαθαίνεις πως νοσεις είναι το πρώτο που βιώνεις. Η αγωνία αν έχεις κολλήσει άλλους, ακολουθεί. Ο πυρετός, ο βήχας και η κόπωση είναι βασανιστικά. Η αγευσια και η αοσμια είναι αυτά που μένουν και μετά. Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει και δεν έχω ακόμα όσφρηση, ενω η γεύση δεν έχει επανέλθει πλήρως.
Για τη νοσηλεία μου τα έχω πει...το ευχαριστώ σε όλη την κλινική covid του ΠΑΓΝΗ είναι λίγο.
Η καραντινα έχει πολλές δυσκολιες. Και σίγουρα δεν είναι "ευκαιρία να ξεκουραστείς". Είναι πολλές οι στιγμές που όλο αυτό σε πιέζει παρά πολύ, είναι στιγμές που όσα μηνύματα και τηλεφωνήματα κι αν δεχτείς, η απομόνωση και η μοναξιά δεν παλεύονται.
Το να μιλάς στον άλλο από το παράθυρο, πονάει.
Από την άλλη είναι και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πως, κάποιος που είναι σε καραντίνα, πετάει τα σκουπίδια του;
Όταν έφευγα από το νοσοκομείο, ο γιατρός πέρα από τις οδηγίες που μου έδωσε, με προειδοποίησε πως μετά την καραντινα δεν θα είναι όλα όπως πριν...είχε δίκιο. Μια μικρή βόλτα με τα πόδια και δύο μετακινήσεις με το αυτοκίνητο ήταν αρκετά να με κάνουν να λαχανιασω...
Θα το πω ξανά. Δεν είναι μια απλή γρίπη.
Σας ευχαριστώ όλους για τα άπειρα μηνύματα και τηλεφωνήματα..."

 

 1

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ