Ο Δήμος Μινώα έγκαιρα είχε ζητήσει αντιπλημμυρικά έργα λόγω αεροδρομίου!

Ο Δήμος Μινώα έγκαιρα είχε ζητήσει αντιπλημμυρικά έργα λόγω αεροδρομίου!

Η σχετική επιστολή του Δημάρχου είχε σταλεί πολύ πριν την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Μινώα μπορεί να μετρά ακόμα τις πληγές του από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή και το υπό κατασκευή αεροδρόμιο (και τα συνοδά έργα που δεν έχουν γίνει) να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, ωστόσο ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης, από πολύ νωρίς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δρομολογηθούν αντιπλημμυρικά έργα, σαν να είχε προβλέψει το κακό που συνέβη!

Μ’ ένα έγγραφο που δημοσιεύει το cretalive σήμερα και το οποίο φέρει ημερομηνία αποστολής την 24η του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Μινώα, περιγράφει τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στην ευρύτερη λεκάνη όπου κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο και την ανάγκη λήψης μέτρων. 

Στην επιστολή με αποδέκτες τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, η Δημοτική αρχή Μινώα αναφέρεται στην αποχέτευση ομβρίων υδάτων, στη διευθέτηση των ρεμάτων που έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή και τον κίνδυνο σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

Κι επειδή ο Δήμος δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε το απαιτούμενο προσωπικό και κυρίως ούτε τους πόρους, ζήτησε άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν.
Ήδη από την αποστολή του εγγράφου, περιοχές του Δήμου Μινώα έχουν "χτυπηθεί" δύο φορές από έντονα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων προς την κατεύθυνση αυτή. 

Δείτε το σχετικό έγγραφο του Δήμου ΕΔΩ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ