Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Οροπέδιο - Μινώα- Χερσόνησος!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Οροπέδιο - Μινώα- Χερσόνησος!

Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις από την σφοδρή νεροποντή που μετέτρεψε δρόμους και χωράφια σε λίμνες

Μια βιβλική καταστροφή στο οδικό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής του πρώην δήμου Καστελλίου είναι ό,τι άφησε πίσω της η πρωτοφανής νεροποντή που έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε τρεις ώρες, στη διάρκεια της κακοκαιρίας, έπεσαν στην Κασταμονίτσα 280 χιλιοστά νερού παρασύροντας ξύλα, πέτρες και φερτά υλικά στους γύρω δρόμους. Μάλιστα η ΕΜΑΚ έφερε και βάρκες στα χωριά της περιοχής για να απεγκλωβίσουν κατοίκους που ήταν για ώρες όμηροι των πλημμυρικών φαινομένων.

Δήμος Μινώα καταστροφές

Οι τιτάνιες προσπάθειες των συνεργείων της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Μινώα Πεδιάδας, της Πυροσβεστικής αλλά και ιδιωτών μπόρεσαν να αντλήσουν τα νερά και να απελευθερώσουν τα χωριά από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν.

Δήμος Μινώα καταστροφές

Έξι ποιμνιοστάσια που ήταν αποκλεισμένα από τα νερά μπόρεσαν να απελευθερωθούν τις τελευταίες ώρες ενώ το κύμα της κακοκαιρίας έπληξε εκτός από τον πρώην δήμο Καστελλίου και την περιοχή του Θραψανού. Τα χωριά που χτύπησε περισσότερο το κύμα κακοκαιρίας είναι ο Λύτος( Ξυδάς) , Ασκοί, Αμαργιανό και Κασταμονίτσα σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του πρώην δήμου Καστελίου ενώ στα πεδινά τον Αρχάγγελο, όπου  έβγαλαν τα πλημμυρισμένα νερά από 18 σπίτια του χωριού, το Καρδουλιανό και το Σκλαβελοχώρι.

Δήμος Μινώα καταστροφές

Ήδη ο δήμαρχος  Μινώα Μανόλης Φραγκάκης, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ετοιμάζει την πρόταση για να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης ενώ στην πρόταση αυτή θα « κουμπώσουν» και οι δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου και Χερσονήσου που κι αυτοί κατέγραψαν σημαντικές ζημιές από τη βροχή.

Δήμος Μινώα καταστροφές

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ