Ο φόβος των γονέων όταν το παιδί τους διαβαίνει την πόρτα του σχολείου: η καταγγελία και η αδιαφορία!

Μία σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ενός 6χρονου κοριτσιού από μεγαλύτερους μαθητές έφτασε στο Cretalive

Το σχολείο είναι το μέρος, όπου ένα παιδί πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια. Όμως, ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος…

Μία σοβαρή καταγγελία έφτασε στο Cretalive από γονείς ενός 6χρονου κοριτσιού, μαθήτρια της Α΄τάξης του Δημοτικού. Ενώ στην αρχή της σχολικής χρονιάς όλα κυλούσαν ομαλά, το παιδί άρχισε ξαφνικά να δείχνει αδιαφορία για τα μαθήματά του. Το παρατήρησαν οι γονείς, το επεσήμανε και η δασκάλα του.

Όταν οι γονείς το ρωτούσαν τι συμβαίνει, εκείνο έβρισκε δικαιολογίες. Έκανε λόγο για ένα ποντίκι που είναι στο σχολείο και το φοβάται…

Μάλιστα, δεν ήθελε να πηγαίνει στην τουαλέτα του σχολείου, όταν σχολούσε έτρεχε γρήγορα στο σπίτι για να πάει στην τουαλέτα. Όπως ήταν φυσικό, οι γονείς θορυβήθηκαν και προσπάθησαν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει. Τελικά, το παιδί αποφάσισε να μιλήσει. Μεγαλύτερα παιδιά, της Ε΄ τάξης του Δημοτικού, συγκεκριμένα πέντε αγόρια, το πειράζουν και δε μιλάμε για αθώα πειράγματα. Όπως είπε το κοριτσάκι, μια φορά ήταν στην τουαλέτα του σχολείου και τα άλλα παιδιά το ακούμπησαν στα γεννητικά του όργανα.

Μόλις οι γονείς άκουσαν για αυτό το περιστατικό, απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου που, όπως καταγγέλλεται, δεν έκανε κάτι, απλώς τους παρέπεμψε στην εισαγγελία ανηλίκων, όπου και πήγαν.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποινικό μέρος της υπόθεσης γεννάται το εξής ερώτημα: πώς το παιδί θα συνεχίσει να πηγαίνει σε ένα σχολείο που φοβάται και θα βλέπει κάθε μέρα τα αγόρια που το ενοχλούν. Και μιλάμε για ένα κορίτσι που είναι στο πρώτο βήμα της σχολικής του ζωής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να παρέμβουν, να διασφαλίζουν ότι το σχολείο είναι ένα υγιές περιβάλλον για όλους τους μαθητές. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μία καταγγελία από γονείς ενός κοριτσιού στο ίδιο τμήμα θα φτάσει στις αρμόδιες αρχές.

 

Φωτογραφία: lucidwaters via create.vista.com

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ