Ο γάμος του αστυνομικού, οι μπαλοθιές, η καταγγελία και η γυναίκα του Καίσαρα

Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

Προφανώς και διαβάζετε συχνά  ειδήσεις του τύπου «στα κρατητήρια για τις μπαλοθιές στο γάμο», ή «στο αυτόφωρο για τους πυροβολισμούς στον πρόγαμο». 

Βλέπετε στην Κρήτη, εκτός από το καλό λάδι, ξέρουμε δυστυχώς και από μπαλοθιές και ας το έχουμε πληρώσει ακριβά, ακόμα και με ανθρώπινες ζωές. Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, εκστρατείες ευαισθητοποίησης με επικεφαλής  επιφανείς προσωπικότητες, δημοφιλείς κρητικοί καλλιτέχνες έχουν φθάσει στο σημείο ακόμα και να διακόπτουν το πρόγραμμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ από πλευράς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ γίνονται προσπάθειες καταπολέμησης αυτού του φαινομένου με αυτόφωρες συλλήψεις και όχι μόνο. 

Όμως οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς και να μη φοβόμαστε να ασκούμε κριτική όσο οξεία και αν είναι αυτή όταν κάποιες συμπεριφορές και καταστάσεις είναι εξώφθαλμα προκλητικές. 
Και αν κάποιες φορές οι δημοσιογράφοι  προσπερνάμε ασχολίαστα (χωρίς υποψία υστεροβουλίας) κάποιες καταστάσεις μόνο και μόνο γιατί γνωριζόμαστε πάνω-κάτω μεταξύ μας και αυτό δυσκολεύει ορισμένες φορές την άσκηση κριτικής, είναι οι ίδιοι οι πολίτες που μας υπενθυμίζουν το χρέος και την αποστολή μας, ακόμα και αν γινόμαστε δυσάρεστοι. 

Στο Cretalive έφθασαν κάποιες καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα αυτή αναγνώστριας, η οποία ζητά  να διατηρηθεί η ανωνυμία της. Αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα σε πρόσωπα, ημερομηνίες και γεγονότα, τα οποία δεν θα δημοσιοποιήσουμε καθώς σκοπός αυτής της ανάρτησης από μέρους μας είναι να στηλιτεύσουμε καταστάσεις  και όχι να στοχοποιήσουμε πρόσωπα, θέλοντας να καταδείξουμε ότι όσο επικρατούν τέτοιες νοοτροπίες, δύσκολα θα αναμορφωθούμε ως κοινωνία. 

Η αναγνώστρια καταγγέλλει ότι σε γάμο γνωστού αστυνομικού οι μπαλοθιές πήγαν …σύννεφο, όμως δεν  άνοιξε ρουθούνι. Λες και επρόκειτο για πυροτεχνήματα. Και γράφει χαρακτηριστικά: «ενώ γινόταν γάμος έπεσε πλήθος πυροβολισμών με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ο γαμπρός και πολλοί αστυνομικοί καλεσμένοι, όχι μόνο άκουσαν τους πυροβολισμούς, αλλά είδαν και ποιοι πυροβολούσαν χωρίς να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Εμείς ως πολίτες πού να απευθυνθούμε όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί κάνουν τέτοια πράγματα;». 
Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Πού να αντέξει και αυτή η δύσμοιρη γυναίκα του Καίσαρα;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ