Ο νέος υφυπουργός που είχε αποπεμφθεί άρον-άρον από την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο λόγος για τον Γιώργος Στύλιο

Στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που προέκυψε από τον ανασχηματισμό, περιλαμβάνεται και ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος είχε κάνει και μια πολύ σύντομη θητεία στο υπουργείο Παιδείας, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο Γ. Στύλιος είχε οριστεί υφυπουργός Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2014, όταν είχε παραιτηθεί ο Κώστας Κουκοδήμος. Ωστόσο, η θητεία του στο υπουργείο Παιδείας έμελλε να είναι πολύ σύντομη.

Το Νοέμβριο του 2014 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του, όταν, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή και απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, της είχε πει «ακούστε εδώ, κυρία Κανέλλη. Εσείς θέλετε Κασιδιάρη».

Μάλιστα όπως υπενθυμίζει o ιστότοπος topontiki.gr, τη φράση αυτή προς το θύμα της δημόσιας επίθεσης του πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή την επανέλαβε ακόμη δυο φορές, λίγο πριν προσπαθήσει να το μαζέψει λέγοντας ότι «εγώ όμως δεν θα γίνω».

Η φράση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού, ο Στύλιος την έδωσε και το πράγμα εκτονώθηκε. Τώρα ο βουλευτής έχει μια νέα ευκαιρία για μακροημέρευση σε υπουργικό θώκο, καθώς ορίστηκε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ