Οι δοσίλογοι, οι χοίροι και η παράταξη του Κολοκοτρώνη

Ανέβηκαν για μία ακόμα φορά οι τόνοι στη Βουλή

Σε "κόλαση" μετατράπηκε η Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, ενώ η ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών». «Αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, προκαλώντας χάος στην Ολομέλεια.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών». Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, που τόνισε ότι ο αρχηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένα να ξεκαθαρίσουν αν ταυτίζονται με τις ύβρεις του κ. Πολάκη, ο οποίος, όπως είπε, «στο παραμύθι του Αίσωπου ο χοίρος και το λιοντάρι, είδε τον εαυτό του ως χοίρο μέσα στις λάσπες και όχι ως λέοντα».

Ο Θάνος Πλεύρης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι δεν ανέχεται η παράταξή του όσα είπε ο Πολάκη, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν. «Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να επανέρχεται δριμύτερος.  Χαρακτήρισε «γουρούνια» όσους στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, για να προσθέσει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

Τον λόγο έλαβε ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. «Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του», είπε ενώ ο Θ. Πλεύρης προσέθεσε πως «Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η ΝΔ έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ