Οι "Τσιτσιπιάδες ημέρες" και η επικίνδυνη νοοτροπία

Οι "Τσιτσιπιάδες ημέρες" και η επικίνδυνη νοοτροπία

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Τζανάκη

Για "Τσιτσιπιάδες ημέρες" κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα σχετικά με το εμβόλιο.

Αυτό που σημειώνει ο κ. Τζανάκης και είναι - όπως λέει -  "το άσχημο" είναι ότι η άποψη του Στέφανου Τσιτσιπά είναι αυτή που επικρατεί μεταξύ των νέων. 

"Εγώ δεν κινδυνεύω τόσο πολύ αν κολλήσω, άσε τους άλλους να κουρεύονται".... Η νοοτροπία αυτή φυσικά είναι τρομακτικά επικίνδυνη για την κοινωνία καθότι ο νέος που θα νοσήσει ήπια, μπορεί κάλλιστα να κολλήσει 5-10 ενήλικες οι οποίοι θα κινδυνεύσουν", γράφει μεταξύ άλλων. 

Δείτε την ανάρτησή του:

 

 

Αυτές τις ημέρες ζούμε τις Τσιτσιπιάδες ημέρες...... Το άσχημο δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος εξέφρασε αυτές τις απόψεις. Το άσχημο είναι ότι η "Τσιτσίπια" άποψη είναι η κρατούσα τοιαύτη σε μεγάλη μερίδα νέων. Που συνοψίζεται στο εξής "εγώ δεν κινδυνεύω τόσο πολύ αν κολλήσω, άσε τους άλλους να κουρεύονται".... Η νοοτροπία αυτή φυσικά είναι τρομακτικά επικίνδυνη για την κοινωνία καθότι ο νέος που θα νοσήσει ήπια, μπορεί κάλλιστα να κολλήσει 5-10 ενήλικες οι οποίοι θα κινδυνεύσουν.... Το θέμα λοιπόν είναι κοινωνική αναλγησία που περικλείει η δήλωση αυτή και η κυνικότητα της που είμαι βέβαιος δεν την έχει κατανοήσει ο συγκεκριμένος γιατί σε αυτή την ηλικία η περίσκεψη δεν περισσεύει. Εδώ μοιραία έρχεται η σύγκριση με άλλους ισάξιους αθλητές που η ανατροφή τους και οι σκληρές εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας τους έδωσαν το κατάλληλο mentoring να ωριμάσουν και να αναπτύξουν αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση.... Κατά τα άλλα η κοινωνία πρέπει να εκλαμβάνει τις προσωπικότητες τύπου Τσιτσιπά με το ρητό "έκαστος εφ’ ω ετάχθη" δλδ σαν τον εξαιρετικό αθλητή που χτυπά αποτελεσματικά τις μπάλες του τέννις και μόνο αυτό....

 

 

 

Δείτε επίσης:

Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι αρνητής αλλά δεν βλέπω λόγο να το κάνει κάποιος στην ηλικία μου»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ