Όταν είσαι Αντιπολίτευση το 112 είναι αναγκαίο, στην κυβέρνηση όχι τόσο...

Όταν είσαι Αντιπολίτευση το 112 είναι αναγκαίο, στην κυβέρνηση όχι τόσο...

Οι συνήθεις δικαιολογίες των παραγόντων

Πώς γίνεται κάθε φορά που ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης να βρίσκει επιχειρήματα για να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις όταν είναι στην εξουσία να διατείνεται ότι τα έκανε όλα καλά; Ευκολάκι τελικά! Οι νυν κυβερνώντες μετά την καταστροφή στο Μάτι ή στη Μάντρα Αττικής έκαναν σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, την ετοιμότητα, τον σχεδιασμό, το 112! Και οι τότε κυβερνώντες τα έβλεπαν όλα καλά- παρά τους 100 νεκρούς.

Τώρα ο κ.Χαρδαλιάς προσπαθεί με τους 7 νεκρούς να μας πει ότι τα έκαναν όλα καλά! Και γιατί... σωστά δεν λειτούργησε το 112!

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αλλά πως δεν αιφνιδάστηκε ο μηχανισμός με τόσους νεκρούς;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ισχυρίστηκε ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε ένα εξάωρο, όταν στη Μάνδρα είχαν πέσει 272 χιλιοστά βροχής. Όπως επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. «Σήμερα σωθήκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν… Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει, κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν… Από την πρώτη στιγμή όλοι είμαστε στις πληγείσες περιοχές για να αποφύγουμε τα μοιραία» επισήμανε.

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» παρατήρησε κι έφυγε ευχαριστημένος για τα όσα έχει πετύχει.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ