Το παρθένο ελαιόλαδο και η μεθόδευση για τα βυτία που "εξοντώνει"τους παραγωγούς

Το παρθένο ελαιόλαδο και η μεθόδευση για τα βυτία που "εξοντώνει"τους παραγωγούς

Τι επιδιώκει τελικά ο ΣΕΒΙΤΕΛ που εκπροσωπεί τους μεγάλους παίκτες της αγοράς;

 

"Τ' άκουσες Αρετούσά μου τα θλιβερά μαντάτα" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός ρεπορτάζ αφού σε περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει η κατοχύρωση του ΠΓΕ εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου της Κρήτης καθώς ΣΕΒΙΤΕΛ και βιομήχανοι του ελαιόλαδου έχουν βάλει τα ...χοντρά μέσα για να περάσει το δικό τους.

Και τι θέλει ο ΣΕΒΙΤΕΛ, που αποτελείται από της πολυεθνικές στο χώρο του ελαιόλαδου; Μα, να φεύγει... σε βυτία χύμα  και όχι μόνο αυτό αλλά σε μια κακή χρονιά που δεν θα έχουμε μεγάλη παραγωγή να φέρνουμε λάδι από του...έξω από δε τη μάνα και να το βαφτίζουμε κρητικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ορισμός της νοθείας δηλαδή αλλά με τη βούλα της πολιτείας αφού ο τρόπος να περνάνε αυτά- παλιά το λέγαμε...λάδωμα;- φαίνεται να πηγαίνει σύννεφο. 
Δηλαδή για τον ΣΕΒΙΤΕΛ το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος και καμία μα καμία σημασία στον  παραγωγό και  την υπεραξία που θα μπορούσε να κερδίσει αν γίνεται η εμφιάλωση στην Κρήτη ,όπως επιδιώκουν η περιφέρεια Κρήτης και  οι συνεταιριστικές ενώσεις .
Βέβαια καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι ίσως οι κακές γλώσσες να μην επαληθευτούν γιατί θα είναι καταστροφικό για το ελαιόλαδό μας να περάσει η άποψη του ΣΕΒΙΤΕΛ και να μην εισακουστεί η θέση όλης της Κρήτης.
Αλλά και κάτι άλλο: Πράγματι είναι απορίας άξιο πως τους παίρνει στα σοβαρά το υπουργείο όταν εκκρεμούν μια σειρά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ από την ίδια την OLAF την Eυρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης. Είναι και στην περίπτωση αυτη, πολλά τα λεφτά Άρη...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ