Φτιάξτε τη μελέτη και... ξάμας εμάς!

Φτιάξτε τη μελέτη και... ξάμας εμάς!

Ποιο θέμα συζήτησαν Λαμπρινός - Αρναουτάκης στο περιθώριο της παρουσίασης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Βρήκε την ευκαιρία ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αξιοποιώντας την παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη αλλά και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Μαρίας Κασσωτάκη, στη Λότζια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, για να θέσει κι άλλα θέματα που «καίνε» το δήμο.

Η δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την Πλατεία Ελευθερίας είναι ένα από αυτά, και παρότι δεν αφορά το συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης το έθεσε με την ευκαιρία στον Αρναουτάκη ο δήμαρχος. "Ετοίμασε εσύ τη μελέτη και υπάρχουν τα περιθώρια" είπε ο περιφερειάρχης, λέγοντας του με νόημα πως όταν θα έλθει προς έγκριση χρηματοδότησης, υπάρχουν τα παράθυρα για να βρεθεί λύση.

"Ετοιμαστείτε εσείς και... ξάμας εμάς" είπε ο Αρναουτάκης που έδειξε να συμμερίζεται την ανάγκη να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Πάντως όπως διευκρίνισε και η Μαρια Κασσωτάκη υπάρχουν γενικά ευκαιρίες και το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτεί περισσότερο δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, να κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη και την πόλη σαφώς πιο... έξυπνη !

Τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πρώτη φάση μπορεί να μην είναι πολλά, μιλάμε για 25 εκ. ευρώ, ωστόσο με τις εκπτώσεις μπορεί να φτάσουν ως τα 40.000.000

Τώρα απαιτείται ένας αγώνας δρόμου ως τα τέλη Μαΐου να καταρτιστεί ο πίνακας με τα έργα (κτίριο Κοθρή, παλιό ξενοδοχείο MINOS, παρέμβαση σε Αγία Τριάδα κλπ) κι ως τα τέλη Ιούλη να μάθουμε ποια μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του Ηρακλείου τα επόμενα χρόνια.

 

Δείτε επίσης:

Δ. Ηρακλείου: Στο επίκεντρο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ