Πατέρας και γιος ακρωτηριάστηκαν στη Συρία και η φωτογραφία τους έγινε σύμβολο

Πατέρας και γιος ακρωτηριάστηκαν στη Συρία και η φωτογραφία τους έγινε σύμβολο

Θα πάνε στην Ιταλία για να τους παρασχεθεί ιατρική υποστήριξη.

Ο Μουνζίρ και ο Μουσταφά, πατέρας και γιός που ακρωτηριάσθηκαν από τις βόμβες στη Συρία, πρόκειται να πάνε στην Ιταλία όπου θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από ειδικευμένο ορθοπεδικό κέντρο, κοντά στην Μπολόνια.

Ο Μουνζίρ έχει χάσει το δεξί του πόδι, ενώ ο μικρός Μουσταφά, δυστυχώς, ακρωτηριάσθηκε στα άνω και τα κάτω άκρα.

Τους είχε απαθανατίσει ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν, και η φωτογραφία τους, με τίτλο 'Hardship of Life', (η Δυσκολία της ζωής) είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ευαισθητοποιώντας αμέτρητους ανθρώπους.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης ανήκει στα Βραβεία Φωτογραφίας της Σιένα. Η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό με τη βοήθεια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου.

 

Η άφιξή τους έχει προγραμματισθεί για αύριο το βράδυ, στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης, με τη συνεργασία της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas.

 

Σύμφωνα με τον Λούκα Βεντούρι, καλλιτεχνικό διευθυντή του Siena International Photo Awards, «η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην οποία πατέρας και γιός βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελούν παρά τα όσα τους συνέβησαν, κατάφερε να μετατραπεί σε έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ